Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dilluns, 15 d'octubre
Opinió de la CUP, abril 2016 (Butlletí 19)
    |
  • Imprimeix la pàgina

 

8 de març. Dia de la Dona Treballadora

 

Com cada 8 de març, tornem a sortir als carrers per fer visible la realitat social i personal que vivim les dones, amb contínues discriminacions i opressions en molts àmbits de les nostres vides pel simple fet de ser-ho.

 

Som discriminades en el mercat laboral, acaparant el gruix dels contractes a temps parcial i cobrant un 20% menys. Som discriminades per expressar lliurement la nostra sexualitat.

 

Estem oprimides per les polítiques neoliberals que afecten els serveis públics i socials, perpetuant el nostre rol en l’assumpció de les tasques de cures. Ens oprimeix la violència que s’exerceix sobre el nostre cos i les nostres vides a través de la publicitat i la societat. Totes patim assetjaments verbals i/o sexuals en algun moment, i moltes som assassinades en un feminicidi quotidià sense una resposta contundent per part de les institucions públiques.

 

Però el 8 de març també sortim al carrer per qüestionar el sistema capitalista-patriarcal que ens vol fer creure que vivim en la plena igualtat. Alcem la veu per fer entendre a la societat que el moviment feminista representa un canvi polític i social on les persones, el medi ambient i els pobles siguin el centre de la vida.

 

La revolució serà amb les dones i feminista o no serà. Ara i sempre, juntes som més fortes!