Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 19 de desembre
Opinió del PSC, juliol del 2016 (Butlletí 20)
    |
  • Imprimeix la pàgina

 

Les lleis del PP limiten el destí dels recursos econòmics de l’ajuntament

 

La Liquidació del 2015 de l’Ajuntament va establir un romanent disponible de 2,2 milions d’euros, dels quals gran part haurà d’anar destinada a amortitzar deute, segons estableix la normativa i una altra part a inversió sostenible (que no generi dèficit).

 

La rígida normativa imposada pel govern del Partit Popular limita la capacitat d’inversió d’Ajuntaments sanejats com el de Palau. I no podem destinar aquests recursos a tot allò que voldríem, com ocupació, altres inversions als barris, programes i serveis socials, etc. És un autèntic atac contra l’autonomia local i contra la capacitat dels Ajuntaments de prestar més serveis a la ciutadania.

 

Per altra banda, la Regla de Despesa, un corsé que el PP va imposar amb la Llei d’Estabilitat Pressupostària, també influeix a l’hora de pendre la decisió de destinar majors recursos que els anys anteriors i d’utilitzar romanents positius. Per això ja hi ha diverses iniciatives d’entitats municipalistes treballant perquè el nou govern elimini aquesta restricció.

 

Malgrat les propostes que ara es puguin fer per utilitzar aquests recursos i/o futurs ingressos, cal explicar que no tot es pot fer. I també cal evitar confondre als ciutadans.