Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dissabte, 17 de febrer
Opinió d'ERC, octubre 2016 (Butlletí 21)
    |
  • Imprimeix la pàgina

 

De participació i decisió

 

Actualment la participació ciutadana és cabdal en política, i més en política local. Ha de ser alhora un estímul i una oportunitat pels ciutadans. Un estímul per apropar-se a la política, per exercir el seu dret a decidir, i per fiscalitzar la tasca dels  grups polítics. També una oportunitat per decidir el futur d’un municipi, d’un país. En definitiva, el seu propi futur.

 

Com entenem la participació a ERC? L’entenem sempre com a vinculant i oberta. Vinculant perquè per nosaltres participar és decidir, i oberta perquè qualsevol aspecte és importat pel conjunt d’un municipi, i no s’ha de limitar a un sector de la població en concret.

 

Segons el Govern Municipal, fa mesos que tenen enllestit un Reglament de Participació, però de moment no l’han presentat. Utilitzen aquesta mancança com excusa cada cop que se’ls demana més coparticipació ciutadana.

 

Creiem primordial pel nostre municipi avançar amb pas ferm, cap a més i millor participació, i demanem al govern que presenti la seva proposta de reglament de participació i tots plegats treballem per consensuar-lo i poder aprovar-lo el més ràpid possible. O potser els que manen no volen perdre la seva excusa?