Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dissabte, 17 de febrer
Opinió de la CUP, octubre 2016 (Butlletí 21)
    |
  • Imprimeix la pàgina

 

Festa Major: privilegis no, gràcies

 

Els càrrecs electes han de tenir privilegis? Han de tenir un estatus per sobre de la ciutadania en general? Nosaltres pensem que no, i en coherència, no vam acceptar la invitació rebuda pel nostre regidor per assistir al pregó de Festa Major des del balcó de l’ajuntament. Què hi fan les regidores al balcó durant el pregó? Per què no hi pot ser qualsevol persona?

 

No hi aporten absolutament res, més enllà de donar-se importància i alimentar el propi ego. Passa el mateix amb la tarda castellera: alguns càrrecs electes al balcó, i la gent a plaça, tocant de peus a terra. O els tiquets gratuïts per a la botifarrada popular que es fa després de la Cursa Maria Víctor. Hem de disposar de tiquets sense pagar mentre tothom paga els seus? No té cap mena de sentit.

 

Tampoc vam anar a l’acte institucional d’inici de Festa Major al qual ens van convidar. La Festa Major ha de ser una festa popular on totes hi puguem participar. No som partidàries de fer actes tancats, on només unes quantes “escollides” hi participen. Aquest és l’únic acte d’aquest tipus que es fa dins els diferents actes programats, i esperem que aviat s’elimini i es pugui dir que la Festa Major és realment la festa de totes.