Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 19 de desembre
Opinió d'ICV, octubre 2016 (Butlletí 21)
    |
  • Imprimeix la pàgina

 

ICV proposa l’aprovació d’un codi ètic

 

El passat mes de febrer el grup municipal d’ICV va presentar una moció al Ple per aprovar un Codi Ètic. L’objectiu era dotar-nos d’un instrument que regulés i establís els principis, les regles i els models de conducta a seguir per les persones que ocupen càrrecs electes i de lliure disposició. També proposava la constitució d’una Comissió de Transparència on es treballés activament pel bon govern i la transparència del nostre Ajuntament.

 

Entre d’altres mesures, es proposava la dimissió immediata per imputacions en casos de corrupció, la publicació de l’agenda dels regidors i regidores i de l’alcaldia i que cap empresa privada es pugui fer càrrec de despeses relacionades amb el desenvolupament del càrrec.

 

Desprès de l’aprovació per unanimitat esperàvem la convocatòria a una primera reunió per iniciar els treballs d’elaboració d’un codi de conducta concret, objectivable i avaluable.

 

Malauradament no ha estat així i, al setembre, ens trobem amb la sorpresa que l’equip de govern inclou a l’ordre del dia del ple un Codi Ètic. Quelcom que ICV considera un boicot a la voluntat que expressava la proposta d’ICV d’assolir el major consens possible en un tema tant sensible com aquest.

 

Davant les queixes dels grups municipals, la proposta s’ha retirat del ple de setembre i ens hem emplaçat a una primera reunió a l’octubre amb l’objectiu de consensuar al màxim possible el document.