Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 19 de desembre
Opinió d'ERC, desembre 2016 (Butlletí 22)
    |
  • Imprimeix la pàgina

Història d’un Abocador il·legal (I)

 

Al 2012 uns particulars van denunciar un abandonament de residus en una finca de Can Parera (Polígon 9, parcel·la 17). En inspecció de l’Agencia de Residus de Catalunya (ARC) es detecten les següents irregularitats:

 

La finca té dos nivells diferents de terreny, un el nivell natural de la parcel·la i un de més elevat degut a abocaments de terra. Al nivell superior troben diferents residus, però és al talús del desnivell, és on es troba un pila de pneumàtics col·locats de forma que fan de mur de contenció, cosa que fa pensar que sota la terra sobreposada hi poden haver més residus abocats. Al nivell més baix de la parcel·la també es troben diferents residus procedents de la construcció, pneumàtics de camió i altres residus.

 

En data 15 de setembre de 2016 l’Ajuntament procedeix a retirar una cinquantena de pneumàtics trobats en superfície. Al ple d’octubre de 2016 ja vam demanar que es realitzes un estudi de superfície per esbrinar si hi ha residus enterrats en aquesta finca i el novembre vam repetir la pregunta, se’ns ha dit que es traslladarà a l’ARC. La documentació és més extensa del que aquí recollim i en propers escrits des d’ERC seguirem informant.