Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dilluns, 19 de març
Opinió de la CUP, desembre 2016 (Butlletí 22)
    |
  • Imprimeix la pàgina

Per unes festes conscients

 

Carrers guarnits amb kilowatts d'energia malgastats o anuncis publicitaris a totes hores, ens indiquen que s'aproxima el Nadal. Un Nadal on s'aguditza el consum irresponsable, el treball precari o els rols patriarcals.

 

Des de l'Assemblea local de la CUP us convidem a reflexionar al voltant del significat actual de les dates nadalenques. El bombardeig de publicitat comença uns mesos abans, per abordar-nos al consumisme sense fre que fomenta el treball precari, contractes temporals i sous poc dignes, que són la norma establerta. Un altre pilar sobre el que es fonamenta el Nadal és la perpetuïtat dels rols patriarcals, i els catàlegs de joguines i els anuncis publicitaris en són un bon exemple.

 

Per tant, us convidem a comprar allò que necessiteu recuperant l'arrel d'aquestes festes i fomentant les tradicions catalanes, el comerç local i a l'hora de fer regals, fer-los amb consciència. Totes formem part de l'engranatge, però si visualitzem i ens empoderem d'això, podem deixar de fer perpètua la maquinària del capitalisme i el patriarcat.

 

Que gaudiu d'aquestes Festes i tingueu un bon any 2017.