Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 12 de juliol
Jornades de Vela
    |
  • Imprimeix la pàgina

 Jornada de vela

EXPLICACIÓ

 

Esports de la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de l’ajuntament de Sitges i l’entitat Escola de Vela Adaptada (Club E.V.A.) proposa una jornada per donar a conèixer l’esport de la vela, el medi ambient i el respecte per la natura amb una proposta d’activitats molt diversa pensada perquè els esportistes gaudeixin d’un dia inoblidable.

 

Aquesta activitat pretén donar a conèixer, promocionar i proporcionar una jornada nàutica completa, educativa i excepcional, que aporta una varietat més amplia d’experiències. Tanmateix, pot oferir continuïtat. La vela adaptada és una eina d’integració social, que aporta beneficis funcionals, socials i psicològics, en contacte amb un medi  com és el mar i la natura.

 

Navegar ajuda a la rehabilitació física, beneficia en mols aspectes a les persones que la practiquen. A més de ser un esport que no té restriccions en quant a edat ni grau de discapacitat. La contribució de l’esforç de grup permet als alumnes i els seus companys i companyes, aprendre més sobre les pròpies capacitats.

 

OBJECTIUS

 

Establir un primer contacte amb l’esport de la vela, tot experimentant les sensacions que la navegació aporta.

 

Aprendre, mitjançant el joc, els conceptes bàsics d’aquest esport:


- les parts del vaixell: proa, popa, babord i estribord.
- com identificar la direcció i intensitat del vent.
- controlar l’equilibri dins l’embarcació.

 

Crear un clima agradable i divertit, que estimuli la comunicació i el treball en equip entre les persones assistents, permetent la formació de vincles i noves amistats. Fomentar l’esport adaptat. Aconseguir crear afecció a l’esport de la vela entre els assistents