Escut Ajuntament de Palau-solità i plegamans
Inici |

EXPLICACIÓ

Catalunya se suma un any més el 6 d'abril a la celebració del Dia Mundial de l'Activitat Física (DMAF) amb l'objectiu de difondre el missatge 'Acumuleu 30 minuts d'activitat física cada dia'. Enguany el lema és Infant actiu = Adult saludable.

 

L'acte central d'aquesta celebració, amb diferents esdeveniments arreu de Catalunya entre l'1 i el 15 d'abril, tindrà lloc Palau-solità i Plegamans en diferents activitats esportives.

 

Infant actiu = adult saludable

 

L’eslògan del DMAF d’aquest any és una referència a la importància d’iniciar des de ben petits un estil de vida actiu. L’activitat física en l’etapa infantil té múltiples beneficis com afavorir el creixement i el benestar emocional i millorar el rendiment acadèmic i el treball en equip, entre d’altres. El repte d’enguany és superar les més de 200.000 persones que van participar-hi el 2015, quan es van organitzar 422 esdeveniments a càrrec de 538 entitats, majoritàriament mitjançant caminades i activitats dirigides.

 

El sedentarisme és el tercer factor de risc de mort als països occidentals (més de 3.000 morts a l’any estimades a Catalunya). El 67,8% de les persones de 15 a 69 anys assoleixen uns nivells d’activitat física saludable, un percentatge que és més elevat entre els homes, entre les persones amb estudis universitaris i entre la classe més benestant. D’altra banda, el 22,2% de la població de 18 a 74 anys té un comportament sedentari, superior entre les dones. Finalment, en la població de 3 a 14 anys, el 22,2% té un estil d’oci sedentari, és a dir, de mitjana dedica un mínim de 2 hores cada dia a veure la televisió o a jugar amb videojocs, ordinador o Internet.

  • Cartell