Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
divendres, 25 de setembre
FAQS Preguntes Freqüents sobre el COVID 19
  |
 • Imprimeix la pàgina

FAQS Coronavirus Covid 19

 

DIMECRES 13 DE MAIG DE 2020


Cliqueu sobre les FAQS per desplegar les respostes


 

Podeu consultar en aquest enllaç un mapa interactiu per municipis elaborat per la Generalitat de Catalunya: Mapa interactiu

Seguint les normes establertes per l’Estat d’Alarma i dins de la FASE 3 es pot sortir al carrer per anar a treballar, fer esport o passejar anar a comprar, assistir a un comerç, local de restauració o establiment autoritzato visitar a una altra persona, podrà ser a qualsevol hora i sense  franges horàries.

Si, els infants i joves poden sortir al carrer, sempre respectant les mesures de seguretat establertes.

Tots els parcs infantils han quedat tancats. La Policia Local ha posat unes cintes amb l'indicatiu 'No passar' per deixar els espais fora de servei. L'Ajuntament ha decidit protegir l'accés a aquestes àrees perquè, tal com informa el Departament de Salut, poden ser un focus de transmissió important.

 

La pista d’Skate Parc està oberta amb cita prèvia de dilluns a divendres. Per demanar cita cal enviar correu al: joventut@palauplegamans.cat

Restriccions en serveis públics, negocis i transport públic. Tota la informació fen clic en aquest enllaç.
 • Transport públic: un terç de la seva capacitat i increment de desinfecció
 • Tancaments i suspensions en l’àmbit d’oci.
 • Parcs d'atraccions i temàtics i qualsevol altre d'oci o de lleure.
 • Serveis socials
 • Tancament dels centres i serveis de la xarxa socials pública (infantil, discapacitat, dependència i prelaborals)
 • Suspensió de les activitats en els centres ocupacionals, excepte els que requereixin continuïtat de l'atenció
 • Suspensió de les visites presencials de Serveis Tècnics de Punt de Trobada.
 • Els serveis socials públics i privats podran atendre les necessitats de les persones usuàries amb la diligencia que exigeix la naturalesa del servei.

Amb l’entrada en Fase 3, bars, restaurants i comerços poden obrir amb un 50% d’aforament.

A Palau-solità i Plegamans, com a persones adjudicatàries d’una parcel·la dels horts municipals de Boada Vell heu de seguir les següents indicacions:
 • Només s’hi pot anar si és estrictament necessari i el menor temps possible.
 • Només hi pot anar una persona per parcel·la.
 • Els desplaçaments hauran de fer-se de forma individual.
 • S’ha de respectar la distància de seguretat de 2 m entre persones.
 • Cal anar amb guants i mascareta.
 • L’única activitat que s’hi pot dur a terme és cuidar els cultius dins de la parcel·la.
 • No es pot fer ús de les taules i fonts d’aigua potable (estaran precintades).
La Policia Local controlarà el seguiment de les mesures de protecció .

Consulteu la llista de comerços que fan servei a domicili en aquesta notícia: Llistat de comerços

S’han anat actualitzant, trobaràs la llista més actualitzada a la imatge adjunta.

Sí, en cas de necessitat important, el CAP està obert de dilluns a divendres en el seu horari habitual de 8 a 20 h. Els dissabtes està tancat i si necessiteu anar-hi estan oberts de 8 a 17 h el CAP Joan Mirambell de Caldes de Montbui i el CAP Can Pantiquet de Mollet del Vallès.

 

Abans d'anar al CAP s'ha de trucar al telèfon de Salut Respon 061(servei 24h) o al CAP Palau (93.864.98.98) on faran una primera diagnosi i aconsellaran si es necessari el desplaçament al Centre d’Atenció Primària o no.

 

Atenció no presencial

 

 • La Meva Salut: Si esteu donats d’alta a l’espai digital de salut personal, podeu accedir a l’eConsulta, una eina que permet enviar consultes al metge o metgessa d'atenció primària en qualsevol moment del dia i des de qualsevol dispositiu, amb la possibilitat d'afegir-hi fitxers annexos, com ara imatges. L'eConsulta és un instrument que cada professional activa amb els seus pacients.

 

 

 • Telèfon emergències 112: En cas d'emergència, truqueu al 112.

L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha aprovat una mesura per concedir microcrèdits a les empreses i persones treballadores autònomes locals per fer front a lloguer, quotes d’autònom i altres conceptes que no estiguin subvencionats ni per l’Estat ni per la Generalitat ni per altres administracions.

Els microcrèdits s’atorgaran fins a l’exhauriment de la partida pressupostària habilitada, que ascendeix a 100.000€.

Es preveu que aquests microcrèdits siguin per empreses i persones treballadores autònomes amb la seu social al municipi, amb un tipus d’interès 0%, a retornar en un termini de 3 anys.

La dotació màxima dels microcrèdits que l'Ajuntament destinarà a aquesta línia serà de 5.000€ per cadascuna de les empreses o persones treballadores autònomes que ho sol·licitin.

 

Com fer la sol·licitud dels microcrèdits: Sol·licitud

 

Trobaràs tota la informació a l’enllaç: Microcrèdits

Des del passat 20 d’abril pots anar a una farmàcia amb la teva targeta sanitària i recollir-ne una gratuïtament. La segona tindrà un cost de 0,76 euros. Només s'han d'anar a recollir sí es necessita per algun dels supòsits establerts, i no s'ha de trencar el confinament només per anar a buscar-les. Trobaràs tota la informació als següents enllaços:


Des del dilluns 25 de maig la deixalleria municipal funciona amb el seu horari habitual, de dimarts a dissabte de 9.30 a 14 h i de 16 a 18 h, els diumenges de 9 a 14 h. Dilluns i festius tancat.

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans va modificar parcialment el servei de neteja i de recollida de residus per adaptar-se a les necessitats derivades del Coronavirus. Ara, la neteja viària ha tornat a la normalitat i segueix els horaris habituals.

 

També es va restaurar des del 25 de maig la recollida de restes de poda mitjançant saca subministrada a la deixalleria, cal trucar al 93.864.38.89 abans de treure la saca al carrer.

 

Pots trobar tota la informació a l’enllaç següent: Recollida selectiva

El servei de recollida de voluminosos i saques de restes vegetals s'ha reprès. Atenció telefònica per a la recollida de residus voluminosos i vegetal es podrà trucar de 8 a 18 hores de dilluns a dijous al 93 864 37 89.

Seguint recomanacions de la Secretaria de Salut Pública, s'han intensificat a Palau-solità i Plegamans els procediments de neteja habituals als espais de major concurrència (davant dels supermercats, CAP, Policia Local i farmàcies). Aquesta tasca s’afegeix a la resta de feines que realitza el camió cisterna que habitualment neteja els carrers de la vila.

Per a més informació consulteu aquest enllaç: Procediments de neteja als espais de major concurrència

L'Ajuntament ha habilitat un sistema per presentar documentació sense disposar d'identificació electrònica. Pots trobar com fer-ho en aquest enllaç: Tràmits administratius sense identificació electrònica

Dirigeix-te al director/a del centre per comunicar-li la incidència. Els centres disposen d'aquest material que es pot deixar en préstec als alumnes. En cas que no es disposi del correu de direcció, et pots posar en contacte amb Serveis Socials i Educació de l'Ajuntament, i des d'allà es farà la petició a la direcció de l'escola.

El Mercat setmanal ha tornat a una semi-normalitat, les parades que s’han muntat durant l’estat d’alarma a la pista semi-coberta del Pavelló continuaran allà fins a nou avís, són parades d’alimentació i planters. La resta de parades que estaven a la Rambla del Molí tornen al seu lloc habitual en horari de 8:30 a 14 h.

No hi pots anar presencialment però ha habilitat presència per un telèfon gratuït (900 800 046) i online, s’informarà de com donar d’alta una demanda d’ocupació, de la Renda Garantida o de com fer tràmits.

Pots trobar tota la informació a l’enllaç següent: Ocupació

Des que va començar la pandèmia del Coronavirus existeix el grup de persones voluntàries ‘Colze a Colze’. Realitzen tot tipus de suports: des d’anar a comprar per algú fins a treure les escombraries o passejar el gos. A més, compten també amb un servei d’atenció psicològica. Pots trobar tota la informació al següent enllaç: Colze a colze

- Organisme de Gestió Tributària

L’atenció al contribuent a l'Organisme de Gestió Tributària, es manté a través dels següents CANALS:

 • • Telemàtica (orgt.diba.cat).
 • Correu electrònic, a l’adreça: atenciociutadana@diba.cat.
 • Per telèfon, trucant al número 932 029 802

Per conèixer les dates de finalització de pagament voluntari dels tributs, consulteu el web: www.orgt.diba.cat

-OAC 360º

Ofereix ajuda davant qualsevol dubte sobre el procediment a seguir o els requisits necessaris per fer tràmits telemàtics.

 • Telèfon de l'Ajuntament: 938648056
 • Per telèfon: 938649693
 • Per correu electrònic: oac360@palauplegamans.cat

Horari • De dilluns a divendres, de 8 a 15 h

-Serveis socials

Atenció telefònica Tel.: 93.864.30.12

-Promoció econòmica Palau Avança

Telèfon de contacte: 93 864 53 16
Mail de contacte: ocupacioempresa@palauplegamans.cat

-Oficina Municipal d'Informació Ciutadana (OMIC)

L'OMIC durant el període que durin les restriccions pel Covid-19, ofereix atenció telefònica en l'horari habitual d'atenció al públic de 9 a 14 h. Telèfon de contacte: 628.122.202.

L’Ajuntament ha modificat el calendari fiscal 2020 per fer front als pagaments de diferents taxes com l’IBI o l’impost de circulació, les pots trobar al següent enllaç: Nou calendari fiscal

Aquestes són les modificacions del calendari fiscal pel 2020 de Palau-solità i Plegamans:
 • Impost Béns immobles urbans no domiciliats: del 4/05/2020 al 1/09/2020 (Noves dates)
 • 1a fracció Impost Béns Immobles Urbans Domiciliats: 4/05/2020 AJORNAT al 1/07/2020
 • 2a fracció Impost Béns Immobles Urbans Domiciliats: 1/07/2020 AJORNAT al 1/09/2020
 • 3a fracció Impost Béns Immobles Urbans Domiciliats: 1/10/2020 AJORNAT al 2/11/2020
 • 4a fracció Impost Béns Immobles Urbans Domiciliats: 1/12/2020
 • Impost Vehicles tracció mecànica: del 2/03/2020 al 4/05/2020 AJORNAT al 2/06/2020
 • Taxa residus comercials no domiciliats: del 4/09/2020 al 05/11/2020 (Noves dates)
 • 1a fracció taxa residus comercials domiciliats: 1/07/2020 AJORNAT al 1/10/2020
 • 2a fracció taxa residus comercials domiciliats: 2/11/2020 AJORNAT al 1/12/2020
El cobrament de les següents taxes s'ha prorrogat fins el 20 de maig:
 • 4t trimestre de 2019 Taxa del mercat setmanal
 • Escola Bressol (Desembre i Gener)
 • Escola de Música (Desembre, Gener i Febrer)
 • Activitats Esportives (Febrer i Març)
 • 4t trimestre de 2019 Taxa de teleassistència
Les taxes que fan referència a serveis no prestats durant l'estat d'alarma no es portaran a cobrament.

L’Agencia Catalana de l’Aigua i la Generalitat de Catalunya han decidit reduir al 50% el cànon de l’aigua a tots els usuaris domèstics durant els mesos d’abril i maig. La mesura s’ha fet efectiva també al món empresarial per indústries i la resta d’activitats econòmiques.

Telèfon de contacte: 93 864 53 16 Mail de contacte: ocupacioempresa@palauplegamans.cat

Més informació: Palau Avança

Davant la situació actual originada per la Covid-19, el Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE) permetrà sol·licitar contrasenya i usuari per inscriure's al sistema de Garantia Juvenil per correu electrònic i no presencialment. Les persones interessades només s'han de descarregar el formulari que es pot trobar en aquest enllaç i enviar-lo emplenat al correu electrònic garantiajuvenil@sepe.es.

Es pot aconseguir des d'aquest enllaç: Declaració responsable

En casos de violència masclista, podeu acudir als serveis d'Igualtat de l'Ajuntament i, sobretot en situacions d'emergència i socors, als números de telèfon i webs:
 

 • 900.900.120 - Atenció a víctimes de violència masclista. 24h, gratuït i confidencial.
 • 016 - Atenció a víctimes de violència masclista. 24h, gratuït i confindencial.
 • 112 - Emergències. Mossos d'Esquadra.
 • 93.864.96.96 - Policia Local de Palau-solità Plegamans.

Fes clic aquí si vols veure el document: Guia de consells de seguretat per a possible víctimes de violència masclista.

Policia Local de Palau-solità i Plegamans.
Adreça: Passeig de la Carrerada, 51.
Telèfon: 938 64 96 96

Les denúncies que es poden presentar a les dependències de la Policia Local i les que s'hauran d'ajornar són:

-Aquelles denúncies simples que no originen cap trastorn o impediment a la ciutadania com són les pèrdues, furts al descuit, estafes per càrrecs fraudulents, etc, seran ajornades fins passar l'estat d'alarma.

-La resta d’il·lícits, com són robatoris, violències de gènere o domèstiques, es continuaran tramitant com es feia fins ara, a l'auditori de la Comissaria i amb les màximes mesures de prevenció.

De moment no s'ha establert cap data. Queda prorrogada per un any, fins al dia 13 de març de 2021, la validesa del document nacional d'identitat de les persones majors d'edat titulars d'un document que caduqui des de la data d'entrada en vigor de l'estat d'alarma.

Els desplaçaments fora de la mateixa sanitària estan permesos des de l'entrada en fase 3, el dijous 18 de juny. Si la vostra segona residencia es troba en una altra regió sanitària en la mateixa fase que la vostra hi podeu anar.

La inscripció en el Registre Municipal d’Entitats i Associacions Ciutadanes (RMEAC) és condició indispensable perquè les entitats registrades puguin sol·licitar l’ús dels recursos públics municipals, presentar-se a les diferents convocatòries de subvencions i formar part de consells i òrgans de participació municipals, com cooperar en l’elaboració dels Pressupostos Participatius 2020.

Disposeu de tota la informació en l'enllaç: Com fer la inscripció telemàtica al RMEAC

El concurs de dibuix pels 30 anys de l’Educació Viària a Palau-solità i Plegamans, que havia quedat aturat pel Coronavirus, es reactiva. Finalment les obres es presentaran mitjançant un correu electrònic a l’adreça: dibuix2020@palauplegamans.cat entre els dies 11 i 21 de juny ambdós inclosos.

 

Els dibuixos es presentaran via e-mail, sense distinció de format escollit, en un o diferents colors, a tinta, llapis, aquarel·la etc. Tant al correu com al peu del dibuix haurà de figurar amb claredat el nom i cognoms de l’alumne/a, curs (2019-2020 escola a la què pertany i telèfon de contacte de la família.

- Servei completament gratuït de l'AECC. Des del web: Atenció al doll.
Telèfon 900 100 036 (operatiu 24 hores al dia i tots els dies de l’any).

- Des del Consell Comarcal del Vallès Occidental s’ha posat en marxa el Servei d’informació i acompanyament emocional gratuït.
Telèfon: 900 29 35 34 que atén tota la ciutadania de la comarca.

- El Col·legi de Psicologia de Catalunya posa a l'abast de la ciutadania un telèfon d’assessorament psicològic gratuït.
Telèfon: 649756713 de 9 a 20 h, inclosos caps de setmana.

Als canals d'informació i xarxes socials de l'Ajuntament:

-Al web municipal: http://palauplegamans.cat

-Al canal de Telegram: https://t.me/palauplegamans

-Facebook: https://www.facebook.com/ajpalauplegamans/

-Twitter: https://twitter.com/palauplegamans

-Instagram: https://www.instagram.com/ajpalauplegamans/

 

-Ràdio Palau

        Dial 91,7 FM

        On line: http://www.radiopalau.cat/

Sí, es pot sortir a fer qualsevol esport a qualsevol hora sense franges horàries.  

La Diputació de Barcelona ha elaborat una Guia per establiments alimentaris que serà de molta utilitat pels responsables dels establiments minoristes d’alimentació (bars, restaurants, menjars preparats, carnisseries, peixateries, botigues de queviures,...). Aquest document té per objectiu donar indicacions per adoptar mesures per garantir la seguretat alimentària en el subministrament d’aliments

 

Consulteu la guia en aquest enllaç: Guia per comerços i establiments d’alimentació.

Amb la fase 3 es sortir a fer esport fora del seu municipi i també fora de la mateixa regió sanitària.

Sí, en la fase 3 en la qual hem entrat des del dijous 18 de juny poden obrir tots els comerços i locals sense límit d’espai però amb el 50% de l’aforament.

 

Des del 21 de maig l'ús de mascaretes a la via pública serà obligatori (preferentment higièniques o quirúrgiques), en espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic o que es trobi obert al públic, sempre i quan no sigui possible mantenir una distància de seguretat interpersonal de 2 metres. L'ús de mascaretes serà obligatori per persones de 6 anys o més, i recomanable per a infants entre 3 i 5 anys.

  

Eximides les persones amb dificultat respiratòria que pugui agreujar-se pel seu ús o que ho tinguin contraindicat per raó de salut o discapacitat.

Sí, des del dilluns 25 de maig, la Biblioteca municipal de Palau-solità i Plegamans obre al públic amb cita prèvia d’11 a 13 h i de 17 a 19 h. Només per servei de préstec de documents prèvia reserva per telèfon o mail i/o devolució de documents en préstec. Per demanar cita prèvia al telèfon 93.864.41.77 o mail a: biblioteca@palauplegamans.cat.

Es poden fer trobades de fins a 20 persones a casa i a l’espai públic, a 2 metres de distància i a qualsevol hora. El límit de persones no s’aplica a les persones que conviuen (poden ser més). Les reunions es poden fer als domicilis, a les zones comunes dels edificis, al carrer, etc.

Sí, en la fase 3 el consum a l’interior del local d’hostaleria i restauració només es pot fer assegut a taula o agrupacions de taules i preferentment amb reserva prèvia, no està permès l’autoservei a la barra per part del client.

 

Poden obrir un 75% de les taules, l’ocupació màxima és de 15 persones per taula o agrupació de taules, segueixen les mesures sanitàries de desinfecció i seguretat que l’anterior fase.

Es poden realitzar a totes les instal·lacions, públiques o privades, a l’aire lliure o en espais tancats, sempre que no se superi el 50% de l’aforament i amb un màxim de 100 persones a l’aire lliure o 50 persones en espais tancats. Cal mantenir la distància mínima de seguretat de 2 metres, higiene de mans i ús de mascareta.

De moment el Teatre de la Vila romandrà tancat. En fase 2 però, poden obrir cinemes, teatres, monuments i altres espais culturals amb restriccions del 30% de l’aforament.

En Fase 2 es pot anar a la platja per fer esport o oci en grups de fins a 15 persones i fer turisme actiu i de natura en grups de fins a 20 persones.

Amb l’entrada en Fase 3 es pot sortir de la regió sanitària i moure’s a d’altres que estiguin en la mateixa fase.

Imatges relacionades

 • FAQS Coronavirus Covid 19

  FAQS Coronavirus Covid 19