Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dijous, 20 de setembre
Projectes i activitat econòmica de la zona
    |
  • Imprimeix la pàgina

Eix Riera de Caldes

Projectes i activitat econòmica de la zona

Emprenedoria

Dades, cens i informes sobre teixit productiu i altres indicadors

Tot sobre ajuts i subvencions

Tot sobre formació per empreses

Tot sobre gestions d'empresa

 

 

 


 

 

 

Prospecció empresarial

Amb la prospecció empresarial es pretén tenir un contacte directe amb les empreses del municipi per tal de poder fer una curada detecció de les necessitats d’aquestes, i alhora determinar quines són les possibilitats que ofereix el mercat de treball. Per això és necessària una primera entrevista amb la tècnica de promoció econòmica del servei i el responsable de l’empresa per tal de poder intercanviar punts de vista, i buscar possibles punts de col·laboració.  En aquesta primera entrevista es facilita una petita fitxa a complimentar per tal de tenir les dades necessàries de l’empresa usuària.

 

Amb la prospecció d’empreses és important establir una relació cordial i de confiança, i tenir el contacte oportú per a cada gestió ja que sinó la informació rebuda no pot ser la correcta. Els serveis que s’ofereixen en la prospecció són:

- assessorament empresarial

- detecció de necessitats

Tot això ens permet fer estudis i anàlisis de dades per millorar les polítiques dels PAE i potenciar el desenvolupament del teixit productiu del municipi. 

 

  

Projecte vehicle elèctric (VE)

El Vehicle Elèctric ha estat assenyalat com a un dels projectes tractors del desenvolupament empresarial a Catalunya. La Riera de Caldes té un important sector empresarial que hi està vinculat i el desenvolupament del VE defineix oportunitats en molts àmbits que el territori ha de promoure. El passat mes d’octubre del 2013 es va inaugurar el Centre de Recursos de Vehicle Elèctric (CREVE) a Santa Perpètua de la Mogoda, on s’ofereix una proposta formativa de diferents cursos i jornades tècniques adreçades a personal especialitzat en el sector de l’automoció.

Gràcies a l’estudi de mercat i a les actuacions de les adminsitracions implicades, s’està creant una xarxa de col·laboració i cooperació público-privada per tal de fomentar el creixement industrial i ocupacional en aquest sector.

El projecte està finançat pel programa d’Innovadors del SOC i per la Diputació de Barcelona, mitjançant una assistència tècnica.

http://www.rieradecaldes.com/vehicle-elegravectric-2013.html

 

Al 2013 es va inaugurar el CREVE, Centre de Recursos del Vehicle Elèctric,  equipament dedicat al desenvolupament del vehicle elèctric, situat a Santa Perpètua de Mogoda. El CREVE disposa de 400 m2 distribuïts en dues plantes. A la primera, es situa el taller, que disposa de 200 m2, i a la planta baixa es troben les aules per a la realització d’activitats formatives i altres serveis.

 

S’ha col·laborat amb la Fundació Privada ASCAMM per tal de dissenyant el futur del perfil professional de mecànic reparador de vehicles elèctrics. L'oferta prevista de formació per al 2014 preveu accions formatives de bicicletes amb ajuda elèctrica, vehicles elèctrics lleugers, infraestructures de recarrega de vehicles elèctrics. Aquesta es realitzarà amb col·laboració amb el Gremi de tallers de reparació d’automòbils, el Gremi d’instal·ladors i el Centre Metal·lúrgic i l'Associació Promotora del Vehicle Elèctric Volt-Tour. Al CREVE està previst poder oferir serveis de difusió, promoció i serveis avançats per al desenvolupament del vehicle elèctric i poder convertir-se en un centre de referència a Catalunya.

http://www.rieradecaldes.com/creve.html

http://www.rieradecaldes.com/bones-pragravectiques-vehicle-elegravectric.html

 

Centres d’educació secundària de Catalunya participaran en el Campionat ElectroCat, activitat pionera per construir un prototip de tricicle elèctric. El campionat compta amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, el Gremi de Tallers de reparació d’automòbils de Sabadell i Comarca i les empreses Honda, Infranor-Mavilor i Tempel. Els equips participants en la darrera convocatòria van ser:  l’Institut Castellarnau de Sabadell, l’Institut Palau Ausit de Ripollet, l’Institut Pere Martell de Tarragona, el C.E.I.R de Barcelona   i el Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE) de Santa Perpètua de Mogoda.

http://www.rieradecaldes.com/vehicle-elegravectric-2014.html

   

 

Logis Riera de Caldes

El projecte té com a objectiu fer de l’activitat logística una peça estratègica de desenvolupament socioeconòmic de la Riera de Caldes.  Al llarg del 2013 s’ha estat fent un estudi sobre l’impacte de la logística en el territori per tal de fer un anàlisis i desenvolupar un pla formatiu de les qualificacions professionals de la logística a la Riera de Caldes.

El mes de juny del 2013 es va dur a terme la Jornada tècnica de presentació del projecte en el marc SIL, esdeveniment que pretén tenir continuïtat en el temps, ja que al 2014 hi ha previsió de presència a la jornada com Associació.

Aquest projecte està finançat pel Programa de suport al desenvolupament local del SOC. 

http://www.rieradecaldes.com/logis-2013.html

 

Presència en el Saló Internacional de la Logística i Manutenció del 2013 com a ens independent des de l’Eeix RdC i amb previsió de ser-hi presents com Associació RdC el proper juny 2014.

http://www.silbcn.com/es/index.php

http://www.rieradecaldes.com/logis-2014.html

http://www.rieradecaldes.com/bones-pragravectiques-logis.html

http://www.rieradecaldes.com/uploads/1/6/7/8/16789666/_logistica-vehicleelectric_web.pdf

 

 

Suport a l’emprenedoria

És un projecte desenvolupat en el marc de Catalunya Empren dins de les Polítiques Actives d’Ocupació (PAO) per tal de promocionar l’autocupació en el territori. El desenvolupament del projecte compta amb la cooperació i coordinació dels diferents municipis de l’Eix Riera de Caldes, als que se’ls ha adherit Parets del Vallès en col·laboració directa a aquest projecte, per tal d’oferir més i millors recursos als emprenedors del territori.

 

Els diferents serveis que s’ofereixen són:

-          orientació i informació, en el què suposa constituir-se com a empresari, oferint recursos per al seu desenvolupament;

-          programa de formació en l’àmbit de l’emprenedoria, constituït per 14 mòduls formatius que es desenvolupen al llarg de tot l’any a la Granja Soldevila de Santa Perpètua de la Mogoda i al centre d’empreses de Can Gavarra de Polinyà;

-          assessorament en la creació d’empreses i en el desenvolupament del pla d’empreses i financer;

-          seguiment tècnic per ajudar a la consolidació del projecte empresarial els primers 3 anys.

 

A més a més s’ofereixen sessions de networking i workshops que ajuden i faciliten a creació de xarxes de relacions per tal d’establir sinèrgies empresarials, amb diferents professionals.

http://www.rieradecaldes.com/emprenedoria.html

http://catalunyaempren.gencat.cat/inicia/cat/

 

 

Millora del coneixement i anàlisi socioeconòmic del territori

Creació de l’Observatori de l’Economia de la Riera de Caldes, subvencionat per la Generalitat de Catalunya ha permès l’execució del projecte d’estudi i activitats de l’Eix Riera de Caldes gràcies a la contractació d’un AODL com a suport a la dinamització del teixit productiu de l’eix Riera de Caldes, elaborant principalment estudis d’anàlisi socioecònomica.

http://www.rieradecaldes.com/observatori.html

 

 

Centre d’empreses: Can Gavarra

Des de l’Ajuntament de Polinyà s’ha creat un centre d’empreses de referència per al territori Eix RdC, aquest centre està ubicat en la masia de Can Gavarra de qui acull el seu nou. Està ubicat en un enclau estratègic en un polígon industrial pertanyent al municipi de Polinyà però a cavall entre els municipis de Palau-solità i Plegamans i Sentmenat en la carretera que comunica Sabadell amb Granollers. A més a més els seus exteriors confereixen uns espais ideals per a les jornades d’activitats empresarials de networking i coaching.

La masia està habilitada amb diferents sales de reunions, espai de viver d’empreses que compta amb despatxos moblats i sense mobles, i amb un espai coworking, tot ells amb banys, conexió a internet via wifi, un office i un espai de relacions socials.

És un centre especialitzat en l’àmbit logístic emmarcant tot tipus d’activitats relacionades amb el sector. En l’actualitat s’està organitzant un Màster en logística en col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), el qual es pretén que pugui estar bonificat en part.

http://www.polinya.cat/public/noticia/can-gavarra-centre-de-serveis-a-lempresa-i-a-lemprenedoria-sinaugura-dema-a-polinya/

 

 

B-30

L'Àmbit B30 és la voluntat de vint-i-tres ajuntaments que, atenent les potencialitats del territori i la voluntat de promoure el seu desenvolupament, han acordat definir una estratègia de col·laboració entre empreses, centres de recerca, universitats, ajuntaments, organitzacions empresarials, organitzacions sindicals i governs per potenciar la zona industrial i tecnològica que comprèn tot aquest l'eix i posicionar-la com una de les regions industrials amb més potencial innovador de Catalunya, Espanya i, amb vocació de ser-ho, del Sud d'Europa.


Àmbit B30 són 23 municipis, en el pas d'aquest tram de via, d'uns 50 km. Aquest àmbit té una superfície de 485 km2, una població de 1.018.166 habitants, 30.173 empreses i una ocupació total de 387.478 persones.

http://www.b30i.cat/B30/p/AmbitB30_cat.asp

 

 

B30

 

 

L'equip impulsor de la B30 va redactar uns estatuts que a finals de juliol 2011 va sotmetre a la consideració de tots els membres. Al plenari de Martorell, celebrat l’octubre del 2011, a banda de decidir elaborar els estatuts, també es va decidir desenvolupar un Pla de Treball. Des de l'equip impulsor es va cercar finançament i es van fer uns plecs de condicions a fi i a efecte de treure un concurs per fer aquest treball. De les quatre empreses que s’hi van presentar, es va escollir la proposta de l'empresa LTC Project.

 

Imatges relacionades

  • mapa_eix_2014

    mapa_eix_2014

Documentació adjunta