Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dijous, 24 de setembre
Projectes i activitat econòmica de la zona
    |
  • Imprimeix la pàgina

Directori

Eix Riera de Caldes

Projectes i activitat econòmica de la zona

Emprenedoria

Dades, cens i informes sobre teixit productiu i altres indicadors

Tot sobre ajuts i subvencions

Tot sobre formació per empreses

Tot sobre gestions d'empresa

 

 

 


 

 

 

Prospecció empresarial

És un contacte directe amb les empreses del municipi per tal de poder fer una acurada detecció de les seves necessitats  i, alhora determinar quines són les possibilitats que ofereix el mercat de treball. Per això és necessària una primera entrevista amb el personal tècnic de promoció econòmica del servei i el responsable de l’empresa per tal de poder intercanviar punts de vista, i buscar possibles punts de col·laboració.  

  

Tot això ens permet fer estudis i anàlisis de dades per millorar les polítiques dels PAE i potenciar el desenvolupament del teixit productiu del municipi. 

 

  

Portal empreses Riera de Caldes

En aquest directori podeu consultar totes les activitats empresarials presents als municipis de Caldes de Montbui, La Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat:

https://portal.rieradecaldes.com/ 

 

 

Assessorament especialitzat

Programes especialitzats  per donar suport a diferents  àrees de l'empresa i dotar a les empreses de solucions per aumentar la productivitat i competivitat. 

Els programes que estem duent a terme són:

 

-Via C

Programa d'assessoraments empresarials especialitzats i gratuïts per a les empreses del territori, amb el suport de consultors externs contractats específicament pel projecte, després d’una primera entrevista individualitzada de selecció i diagnosi de les                                            empreses participants.

- Estalvi en energia i TIC

Des dels Ajuntaments de l’eix de la Riera de Caldes els oferim una Diagnosi Energètica i de telecomunicacions gratuïta. L'assessorem amb com i quant pot estalviar al seu negoci.

- Vehicle elèctric i mobilitat sostenible

Assessorem grautïtament a les empreses interessades a canviar la seva flota de vehicles convencionals, per a vehicles elèctrics. 

 

 

Suport a l’emprenedoria

És un projecte desenvolupat en el marc de Catalunya Empren dins de les Polítiques Actives d’Ocupació (PAO) per tal de promocionar l’autocupació en el territori. El desenvolupament del projecte compta amb la cooperació i coordinació dels diferents municipis de l’Eix Riera de Caldes.

 

Els diferents serveis que s’ofereixen són:

-          orientació i informació, en el què suposa constituir-se com a empresari, oferint recursos per al seu desenvolupament;

-          programa de formació en l’àmbit de l’emprenedoria, constituït per 14 mòduls formatius que es desenvolupen al llarg de tot l’any a la Granja Soldevila de Santa Perpètua de la Mogoda i al centre d’empreses de Can Gavarra de Polinyà;

-          assessorament en la creació d’empreses i en el desenvolupament del pla d’empreses i financer;

-          seguiment tècnic per ajudar a la consolidació del projecte empresarial els primers 3 anys.

 

A més a més s’ofereixen sessions de networking i workshops que ajuden i faciliten a creació de xarxes de relacions per tal d’establir sinèrgies empresarials, amb diferents professionals.

http://empresa.rieradecaldes.com/emprenedoria.html

http://catalunyaempren.gencat.cat/inicia/cat/

 

 

Millora del coneixement i anàlisi socioeconòmic del territori

Creació de l’Observatori de l’Economia de la Riera de Caldes, subvencionat per la Generalitat de Catalunya ha permès l’execució del projecte d’estudi i activitats de l’Eix Riera de Caldes gràcies a la contractació d’un AODL com a suport a la dinamització del teixit productiu de l’eix Riera de Caldes, elaborant principalment estudis d’anàlisi socioecònomica.

http://www.rieradecaldes.com/observatori.html

 

 

Centre d’empreses: Can Gavarra

Des de l’Ajuntament de Polinyà s’ha creat un centre d’empreses de referència per al territori Eix RdC, aquest centre està ubicat en la masia de Can Gavarra de qui acull el seu nou. Està ubicat en un enclau estratègic en un polígon industrial pertanyent al municipi de Polinyà però a cavall entre els municipis de Palau-solità i Plegamans i Sentmenat en la carretera que comunica Sabadell amb Granollers. A més a més els seus exteriors confereixen uns espais ideals per a les jornades d’activitats empresarials de networking i coaching.

La masia està habilitada amb diferents sales de reunions, espai de viver d’empreses que compta amb despatxos moblats i sense mobles, i amb un espai coworking, tot ells amb banys, conexió a internet via wifi, un office i un espai de relacions socials.

És un centre especialitzat en l’àmbit logístic emmarcant tot tipus d’activitats relacionades amb el sector. 

http://www.cangavarra.cat/

 

 

B-30

L'Àmbit B30 és la voluntat de vint-i-tres ajuntaments que, atenent les potencialitats del territori i la voluntat de promoure el seu desenvolupament, han acordat definir una estratègia de col·laboració entre empreses, centres de recerca, universitats, ajuntaments, organitzacions empresarials, organitzacions sindicals i governs per potenciar la zona industrial i tecnològica que comprèn tot aquest l'eix i posicionar-la com una de les regions industrials amb més potencial innovador de Catalunya, Espanya i, amb vocació de ser-ho, del Sud d'Europa.


Àmbit B30 són 23 municipis, en el pas d'aquest tram de via, d'uns 50 km. Aquest àmbit té una superfície de 485 km2, una població de 1.018.166 habitants, 30.173 empreses i una ocupació total de 387.478 persones.

https://ambitb30.org/es/

 

 

B30

 

 

L'equip impulsor de la B30 va redactar uns estatuts que a finals de juliol 2011 va sotmetre a la consideració de tots els membres. Al plenari de Martorell, celebrat l’octubre del 2011, a banda de decidir elaborar els estatuts, també es va decidir desenvolupar un Pla de Treball. Des de l'equip impulsor es va cercar finançament i es van fer uns plecs de condicions a fi i a efecte de treure un concurs per fer aquest treball. De les quatre empreses que s’hi van presentar, es va escollir la proposta de l'empresa LTC Project.

 

Imatges relacionades

  • mapa_eix_2014

    mapa_eix_2014

  • eix riera de caldes

    eix riera de caldes