Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
diumenge, 24 de setembre
Deixalleria
  |
 • Imprimeix la pàgina

 

La Deixalleria

 

 Canvi horari deixalleria

 

La deixalleria és una instal·lació que permet fer la recollida selectiva dels residus per als quals no hi ha un sistema de recollida domiciliària o uns contenidors específics al carrer.

És un servei on podem portar de forma gratuïta per als particulars de Palau-solità i Plegamans, els materials de les nostres deixalles que són recuperables o problemàtics per al medi ambient.

Portant els residus a la deixalleria tots hi guanyem:

 • Així podem separar els residus especials o perillosos de la brossa domèstica per tal d'aplicar el tractament més adequat, evitant la contaminació que provoquen.
 • Facilitar la gestió de materials voluminosos evitant els abocaments incontrolats.
 • Permetre la revalorització, estalviant matèries primeres i reduint la quantitat de residus que van a parar a abocadors i a plantes incineradores.

Horari: Oberta tot l'any, excepte els dilluns i festius. De dimarts a dissabte de 9:30h a 14:00h i de 16:00h a 18:00h. Diumenges de 9:00h a 14:00h.

 

Adreça: c. Santa Margarida de Boada Vell, S/N (Polígon Industrial Riera de Caldes – davant l’entrada del parc de l’Hostal del Fum).

 

Telèfon: 93.864.37.89

 

Tipus de residus: trastos vells, aparells electrònics i electrodomèstics, fustes, ferralla i metall, runes i residus de la construcció, restes de poda i jardineria, olis de cuina i de vehicles, aerosols, fluorescents, piles, coles, pintures, dissolvents i vernissos, neveres i frigorífics, bateries, tóners i cartutxos d'impressores, plaguicides i cosmètics, pneumàtics, tèxtils i radiografies...

 

 

Espai de reutilització

 

La Deixalleria Municipal compta amb un espai on es poden deixar i recollir tota mena d'objectes en bon estat i que poden tenir una segona oportunitat.

 

El que una persona no utilitza pot ser aprofitat per altres, evitant la generació de residus i despeses innecessàries!

 

Per fer ús de l'Espai de reutilització cal tenir la Targeta de Serveis Municipals (TSM).

 

Pots, a més saber què hi ha disponible actualment sense desplaçar-te a la Deixalleria:

 

· Objectes disponibles a l'Espai de reutilització

 

 

Taxes per l'ús de la Deixalleria Municipal

 

Les taxes per l'ús de la Deixalleria Municipal estan establertes a l'Ordenança fiscal número 29.

 

S'estableixen taxes per l'aportació de determinats residus a partir d'una certa quantitat al mes, i per l'ús del servei de recollida a domicili de saques per a la poda i restes vegetals. Aquestes taxes serveixen per fer front al cost de la gestió i tractament dels residus i del transport de les saques de poda. Només hi ha taxes pels conceptes exposats en la següent taula. L'aportació d'altres residus, que no apareixen en la taula, no està subjecta a taxes.

 

Residu

Límit mensual exempt de tarifa

Tarifa

Terres i runes

1.000kg

0,10€/kg

Voluminosos

1.000kg

0,10€/kg

Esporga (restes vegetals)*

1.000kg

0,10€/kg

Pneumàtic bicicleta

2 unitats

1,40€/unitat

Pneumàtic moto o cotxe

2 unitats

2,15€/unitat

Pneumàtic camió

2 unitats

4,33€/unitat

Saca de poda i restes vegetals

---

2€/unitat

*Restes vegetals aportades per l'usuari a la Deixalleria Municipal amb els seus mitjans

 

Sistema de cobrament

 

El cobrament es fa a través de l'oficina que l'Organisme de Gestió Tributària (ORGT) de la Diputació de Barcelona té a Palau-solità i Plegamans (c. Josep Brunés, 11. Tel.: 93.472.91.79). En cap cas es cobren les taxes a la Deixalleria Municipal.

 

Per simplificar el pagament, l'ORGT enviarà una carta de liquidació el mes de juliol als usuaris que hagin de pagar 50 € o més en concepte de les taxes descrites a la taula exposada corresponents al primer semestre de l'any. Si al juny no s'ha arribat a aquest import, la carta de liquidació s'enviarà al gener de l'any següent. En aquesta carta es detalla com es pot satisfer la quantitat en qüestió i el termini de pagament.

 

 

Targeta de Serveis Municipals (TSM)

 

La TSM és necessària per fer aportacions a la Deixalleria Municipal i beneficiar-se de forma automàtica de les bonificacions que es concedeixen per aportacions a la deixalleira sobre la taxa d'escombraries.

 

Amb la TSM se simplifica el tràmit, ja que les bonificacions per aportacions a la Deixalleria s'apliquen de forma automàtica al rebut de la taxa d'escombraries. Abans calia conservar els albarans que es lliuraven a la Deixalleria i presentar una sol·licitud.

 

Pots consultar les aportacions que has fet a l'enllaç: 'Comptador d'aportacions a la Deixalleria Municipal'

 

La TSM és necessària per fer ús del servei de recollida a domicili de la saca de poda i restes vegetals. Cal dur-la, doncs, cada vegada que s'acudeix a la Deixalleria Municipal a recollir una saca.

 

I també, per fer ús de l’Espai de reutilització.

 

Com s'obté la TSM?

 

Cal anar al Servei d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament (plaça de la Vila, 1), de dilluns a divendres, de 9 a 14h. Cal emplenar el formulari d'alta corresponent i portar un rebut de l'IBI o de la taxa d'escombraries on hi consti la referència cadastral de l'habitatge. S'emetrà una sola TSM per a tots els membres d'una família o persones que convisquin en un mateix habitatge.

 

Imatges de la deixalleria


 • Deixalleria

  Deixalleria

 • Deixalleria

  Deixalleria