Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimarts, 4 d'agost
Eix 1. Orientació professional i socioeducativa
    |
  • Imprimeix la pàgina
Orientació professional i socioeducativa
 
S’ha creat una comissió d’orientació professional i socioeducativa que integra una representació plural de professionals (de l’institut, de Palau Avança, de l’EAP, de la Regidoria de Serveis Socials...). De moment, aquesta comissió està servint per afavorir la cohesió i intercanvi d’informació entre els seus membres. La comissió recolza un concepte d’orientació que va més enllà de l’àmbit professional, treballant altres aspectes d’orientació a nivell educatiu i social. Un dels objectius de millora que es planteja en l’àmbit de l’orientació i llur desenvolupament podria recolzar-se en la comissió creada, és el d’iniciar el procés d’orientació abans de 4t d’ESO.  Un altre aspecte que es considera que cal reforçar és l’aprofitament del teixit empresarial del municipi en algunes de les activitats d’orientació. 
Es planteja encara una altra qüestió, que és l’orientació als joves que no han acaben la ESO o que no segueixen els estudis després dels 16 anys. Són adolescents que queden ‘fora’ del sistema educatiu i que reapareixen sovint en els serveis d’inserció laboral, centres de joves, escoles d’adults..., sense que aquests serveis tinguin una estratègia coordinada per orientar-los laboralment i formativament.
 
Ara  us presentem un quadre amb tots els objectius plantejats en aquest eix i  les fitxes descriptives de les accions plantejades en l'Eix  d'orientació pel 2016-2017.