Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dilluns, 19 de març
Opinió de M. Truyols, regidor no adscrit, octubre del 2015
    |
  • Imprimeix la pàgina

Nova legislatura, nous temps

Han passat cent dies de les eleccions municipals que han canviat el panorama polític amb la incorporació de nous partits a l'Ajuntament. També ha estat una novetat el pacte entre PSC i CiU, dos partits fins ara antagònics que possiblement ningú, poc temps enrere, s'hagués plantejat la possibilitat que governessin conjuntament.

 

Fem-ne una valoració positiva. Primer, perquè la pluralitat del Consistori ha de ser enriquidora i positiva per als ciutadans i, en segon terme, perquè el fet de tenir un govern molt divers (PSC, Convergència, Demòcrates per Catalunya i Ganemos) ha de normalitzar la convivència. La nova situació pot suposar una nova manera de fer política, beneficiosa per a tots plegats.

 

Quan aparegui aquest escrit ja s'hauran fet les eleccions al Parlament de Catalunya. Sigui quin sigui el resultat (jo tinc conviccions independentistes inqüestionables), caldrà ser molt respectuosos els uns amb els altres davant el que s'anirà produint, que posarà a prova els nostres principis democràtics i la mateixa democràcia. En aquest aspecte, des dels Ajuntaments hi haurà molta feina a fer.