Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
diumenge, 15 de setembre
Seguiment del Pla de Govern
    |
  • Imprimeix la pàgina

Obertura del projecte de dinamització a l’espai públic per estar presents al carrer


Obertura del projecte de dinamització a l’espai públic per estar presents al carrer, amb l’objectiu d’arribar a més jovent i amb perfils diferents, acostant així els recursos municipals als i les joves que no fan cap ús dels serveis disponibles.

 

El programa de dinamització juvenil a l’espai públic pretén apropar les polítiques juvenils als joves, sobretot, a aquells que no estan vinculats a l’Espai Jove l’Escorxador i, així, en són més desconeixedors. A més, pretén copsar les necessitats i demandes d’aquesta població juvenil a la qual actualment, des de l’equipament juvenil, no s’hi arriba per tal de dissenyar intervencions que hi puguin donar resposta.

Per abordar aquest programa, és imprescindible la figura del referent juvenil. El referent juvenil, un professional que acompanya i orienta als joves des d’una posició horitzontal i a qui, ells mateixos reconeixen com a referent, un professional que t’escolta i et guia. La seva funció anirà dirigida a l’acompanyament, orientació i detecció de necessitats socials o de situacions de risc dels i les joves, la relació dels joves amb el propi municipi i la generació d’un discurs i treball potent al voltant de l’espai púbic, com a lloc de convivència i socialització. En aquest sentit, la seva intervenció estarà orientada a la diagnosi i planificació d’intervencions per tal de donar resposta a les necessitats d’aquest col·lectiu, propiciar la circulació i promoció social de la joventut, connectar els joves amb els recursos existents, així com, treballar per l’enfortiment del teixit social.

A l’hora, el referent juvenil, tindrà un paper important pel que fa a la visualització dels programes desenvolupats des de l’Espai Jove l’Escorxador (EJE) cap l’exterior, al municipi, convertint-se, així, en el referent de carrer de l’EJE.

Aquesta intervenció l’ha de dur a terme de manera pro-activa i en clau de xarxa, treballant amb d’altres serveis i recursos municipals, posant en valor l’espai públic com a lloc d’actuació i exercint de mediador entre els joves i d’altres col·lectius.  • Data última revisió: 10 de gener de 2019
Finalitzat