Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 19 de desembre
Opinió de la CUP, desembre del 2015
    |
  • Imprimeix la pàgina

 

'Les seves guerres, les nostres morts'

 

La societat occidental s’ha posat les mans al cap arran dels atemptats a París i, només llavors, semblem adonar-nos de la magnitud del desastre humanitari que assola l’Orient Mitjà des de fa dècades, engendrat durant el colonialisme i retroalimentat pels interessos del capital i el poder.

 

No existeixen les guerres humanitàries, ni a Síria, ni a l’Irak ni a l’Afganistan. Sota el discurs antiterrorista, no hi ha res més que geoestratègia i afany de control dels recursos de la zona. I aquesta lògica d’actuació és demostra, per exemple, amb aliances de països de l’OTAN amb l’Aràbia Saudita, un règim totalitari considerat com a aliat tot i ser un dels principals finançadors de l’ISIS que diuen combatre.

 

Malauradament, el discurs “antiterrorista” és reforçat pels mitjans de comunicació, alimentant el major perill a casa nostra: la islamofòbia i el racisme. No caiguem en aquesta trampa; ara, més que mai, cal apostar per la interculturalitat com a via de cohesió i convivència.

 

És per això que volem expressar la nostra solidaritat amb les víctimes, totes elles, siguin a París, Beirut, Gaza o al Mediterrani. Donem la benvinguda a les refugiades, també les econòmiques.