Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dijous, 26 d'abril
P-siP, contra el TTIP
    |
  • Imprimeix la pàgina

 

Palau-solità i Plegamans diu "No al TTIP!"

 

No al TTIPEl Ple Municipal del 29 d'octubre del 2015 va aprovar una moció presentada per Ganemos Palau que declara Palau-solità i Plegamans com a municipi insubmís i oposat al TTIP (Associació Transatlàntica de Comerç i Inversió) que estan negociant els Estats Units d'Amèrica i la Unió Europea.

 

La moció va ser aprovada amb 6 vots a favor (Ganemos Palau, ERC, CUP, ICV i el regidor no adscrit Miquel Truyols), 1 vot en contra (PP) i 10 abstencions (PSC, CiU i C's).

 

Campanyes contra el TTIP:

 

 

 


 

Què és el TTIP?

 

 


 

Punts d'acord de la moció aprovada contra el TTIP

 

1. Declarar el municipi de Palau-solità i Plegamans com a municipi insubmís i oposat al TTIP, defensant els serveis públics bàsics per a la solidaritat i redistribució social.

2. Sol·licitar del Ministeri d'Administracions Públiques del Govern d'Espanya:


• El seu suport a totes les iniciatives dirigides a mantenir el caràcter públic dels anomenats serveis socialment útils.


• La derogació immediata amb caràcter retroactiu de la "Llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local" per legislar en el seu lloc una nova normativa enfocada al desenvolupament de l'economia local.


3. Sol·licitar al Ministeri d'Economia i Competitivitat la suspensió de les negociacions del TTIP i el TISA (Acord Multilateral per a la Liberalització i Privatització de Serveis Públics), i la no ratificació del CETA (Acord de Lliure Comerç entre Canadà i la UE).

 

4. Sol·licitar igualment del Ministeri d'Economia i Competitivitat:


• Disposicions del tipus ISDS no siguin incloses en cap futur tractat de comerç o inversions, i siguin eliminades dels tractats actualment en vigor.

• El mateix per disposicions sobre serveis públics i la propietat intel·lectual

• Evitar la participació directa o indirecta de les ETN, a través de qualsevol tipus d'organisme o lobbies, en els processos reguladors o normatius de la UE i els seus Estats membres en relació amb temes socials, laborals, sanitaris, mediambientals o qualsevol altra matèria. Els ens reguladors públics podran en tot cas establir consultes no discriminatòries amb organitzacions democràtiques de la societat civil.

 

5. Donar trasllat d'aquest acord al Govern d'Espanya, al de la Comunitat Autònoma de Catalunya i a tots els grups parlamentaris del Congrés de Diputats i del Parlament Europeu, perquè es registri i quedi constància del mateix.

 


 

Per llegir el document sencer, cliqueu: