Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 24 d'octubre

El Mercat Medieval compta amb un ampli dispositiu d’emergències

2 de maig de 2013Aquest esdeveniment, que cada any atreu milers de visitants, se celebra els dies 4 i 5 de maig

 

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ja ha tancat el programa i tots els aspectes organitzatius per a la celebració del Mercat Medieval, que té lloc aquest proper cap de setmana, els dies 4 i 5 de maig.

 

Entre aquests preparatius destaca el pla d’emergències que ha elaborat l’Ajuntament, “amb la intenció d’oferir la màxima seguretat als visitants, firaires i organitzadors dels diversos atractius i poder donar una resposta immediata en cas d’emergència”, explica Àngels Marcuello, Tinenta d’Alcaldia de Territori i Sostenibilitat i regidora de Seguretat Ciutadana.

 

El coordinador de l’Àrea de Seguretat Municipal i sotsinspector de la Policia Local, Joan Gràcia, concreta que, en aquest esdeveniment, “els riscos més rellevants són els derivats per l’aglomeració de persones i per la naturalesa d’alguna de les actuacions, com les que utilitzen pirotècnia o les que poden implicar accidents per part dels actors”.

 

Per poder fer front a qualsevol imprevist, el pla preventiu d’emergències comporta la participació de diversos cossos de seguretat. A banda de la presència d’una parella de la Policia Local fixa durant la celebració dels dos dies de Mercat Medieval, es comptarà també amb voluntaris de Protecció Civil i de Creu Roja, que tindran dues carpes amb  efectius estables en dos indrets diferents. També es compta amb la participació dels Mossos d’Esquadra de Santa Perpètua de Mogoda, així com dues ambulàncies. Més enllà d’això, Gràcia afegeix que “sempre podem comptar amb el Servei d’Emergències Mèdiques si en un moment donat es requereix la seva intervenció”.

 

Com a novetat, l’Ajuntament ha habilitat com a heliport una zona propera al Castell de Plegamans, on hi podran aterrar helicòpters medicalitzats si cal traslladar amb la màxima rapidesa alguna persona que pateixi una emergència mèdica. Altres mesures preventives són la disposició d’extintors en diversos punts de la zona on se celebrarà el Mercat Medieval, així com la xarxa d’hidrants existent al municipi.

 

Joan Gràcia afegeix que tot el dispositiu d’emergència i prevenció està recollit en un document. Aquest inclou el manual d’actuació, “que preveu l’operativitat dels diversos cossos i dels equips de primera actuació”, explica el coordinador. A banda, els cossos de seguretat disposen de totes les dades de paradistes i veïns per si cal localitzar-los en un moment concret i un manual d’implantació, que servirà per analitzar el funcionament de tot el dispositiu i les incidències que puguin succeir un cop s’hagi tancat el Mercat Medieval i amb la intenció d’introduir les millores que siguin preceptives de cara als propers anys. Per últim, Gràcia recorda que “a més a més del dispositiu d’emergència, hi seran presents tècnics i responsables de l’Ajuntament, que també vetllaran perquè tot es desenvolupi de la millor manera possible”.