Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
divendres, 6 de desembre

Mossos d'Esquadra, Policia Local i Ajuntament tranquil·litzen la ciutadania respecte al presumpte intent de segrest ocorregut ahir

9 de setembre de 2014L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha convocat junt amb els Mossos d'Esquadra i la Policia Local una reunió oberta a tota la ciutadania, que s'ha celebrat a la 1 del migdia, per explicar els fets ocorreguts ahir al municipi, quan una noia va denunciar un presumpte intent de segrest. La Sala Polivalent s'ha omplert de gom a gom, amb l'assistència d'unes 300 persones. La intenció de la reunió era tranquil·litzar la ciutadania i oferir la versió oficial dels fets, després de l'alarmisme que s'ha creat a les xarxes socials, on circulen diverses versions de l'incident. Tant l'Ajuntament com els agents han especificat a la ciutadania que s'està treballant en aquest cas des del minut 1 i que estan avisats tots els cossos policials que treballen a Catalunya. Així mateix, els Mossos d'Esquadra han desmentit bona part de les informacions sorgides a les xarxes socials. Han incidit de forma especial en el fet que no hi ha constància de cap altre cas semblant, ni a Palau-solità i Plegamans ni als municipis de l'entorn.

 

Segons ha detallat Joan Bateta, sergent de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Santa Perpètua, una noia de 18 anys del municipi va denunciar ahir un presumpte cas d'intent de segrest. Els cossos policials donen veracitat a la denúncia feta per la noia, però han donat també un missatge tranquil·litzador, basat en tres pilars: ha estat un fet puntual que no està lligat a cap precedent a la zona, els cossos de seguretat hi estan treballant intensament, tant pel que fa a la investigació com al reforç de les patrulles i dels controls, i recomanen que tothom continuï fent vida normal. "No hi ha hagut antecedents de casos semblants a la zona, van actuar de manera molt barroera i creiem que no tornarà a passar", ha afirmat Bateta, abans de declarar de forma taxativa: "No és el cas que hagin de fer una escorta dels seus nens i nenes fins a la porta de l'escola". Bateta ha insistit en el fet que tothom continuï fent vida normal i en no crear alarmisme.

 

Segons el testimoni de la noia, ahir va ser abordada al carrer, a prop del Centre d'Assistència Primària (CAP Palau, carrer de Can Cortès), cap a les 11.30h del matí, per dos homes de mitjana edat que anaven en una furgoneta de color blau clar i amb el volant al costat dret, com els vehicles que circulen per alguns països anglosaxons. "El tret més característic del vehicle és que tingui el volant a la dreta però no podem afirmar que sigui d'una nacionalitat concreta perquè la noia no va poder veure la matrícula ni tampoc sabem la marca ni el model", ha especificat Bateta. Sempre segons el testimoni al qual els Mossos d'Esquadra donen veracitat, un dels homes va demanar a la noia si podia indicar-li com arribar a una adreça. Sembla que l'altre home va aprofitar per agafar-la del braç i intentar introduir-la al vehicle, però la noia va aconseguir deslliurar-se i escapar-se. "No la van perseguir", ha detallat Bateta. La noia no va poder donar gaires més dades sobre els dos homes, només que eren d'estatura mitjana i un d'ells tenia el cabell llarg.

 

A més de Bateta, en la reunió hi han participat l'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, la Tinenta d'Alcaldia de Territori i Medi Ambient i regidora de Seguretat Ciutadana, Àngels Marcuello, i el coordinador de l'Àrea de Seguretat Municipal i sotsinspector de la Policia Local, Joan Gràcia. Hi eren també presents els regidors de l'equip de govern, Pedro Sánchez i Carme Sanz. L'Alcaldessa ha incidit en el fet que "és molt important la col·laboració ciutadana però també, des de l'Ajuntament, hem de desmentir rumors i falses versions que apareixen a les xarxes socials, per no crear un alarmisme innecessari i per no dificultar la investigació". "Els cossos de seguretat hi estan treballant i s'han muntat dispositius especials de vigilància al municipi, especialment en les entrades i les sortides", ha reblat Padrós per llançar un missatge de tranquil·litat. Al seu torn, els sotsinspector Joan Gràcia ha detallat que la Policia Local està intensificant les tasques "preventives i reactives". "No creiem que siguin residents a Palau-solità i Plegamans perquè un vehicle d'aquestes característiques seria conegut per part dels agents", ha comentat Gràcia, qui també ha constatat que "s'estan fent vigilàncies especials al municipi en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra".


Imatges relacionades

  • Els Mossos d'Esquadra, la Policia Local i l'Alcaldessa, acompanyada per altres regidors i regidrores del govern municipal, han explicat els fets denunciats i han llançat un missatge tranquil·litzador.

    Els Mossos d'Esquadra, la Policia Local i l'Alcaldessa, acompanyada per altres regidors i regidrores del govern municipal, han explicat els fets denunciats i han llançat un missatge tranquil·litzador.

  • La Sala Polivalent s'ha omplert de gom a gom de persones que volien conèixer la versió oficial dels fets.

    La Sala Polivalent s'ha omplert de gom a gom de persones que volien conèixer la versió oficial dels fets.