Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimarts, 4 d'agost

La Unió Europea recomana el programa d'Educació Viària de la Policia Local

18 de juny de 2009La xarxa europea de mobilitat i transport ELTIS (Servei d'Informació Europeu per al Transport Local) exposa com a una bona pràctica la feina que fa la Unitat de Mobilitat Segura de la Policia Local de Palau-solità i Plegamans en el programa d'Educació Viària que duu a terme en col·laboració amb els centres educatius del municipi. ELTIS és una iniciativa de la Direcció General d'Energia i Transports de la Comissió Europea que posa en comú a traves del web d'ELTIS les diferents experiències que es fan arreu d'Europa amb la finalitat de millorar la mobilitat pel que fa a la seguretat de les persones i a la reducció de la contaminació.

 

Els responsables d'aquest organisme europeu han valorat que a Palau-solità i Plegamans es fa una formació continuada d'Educació Viària amb tots els estudiants del municipi, des de l'etapa preescolar fins a 4t curs d'ESO. També consideren un exemple a seguir que es realitza una formació molt completa, a nivell teòric i pràctic, per tal que els nens i joves siguin responsables en les seves conductes de mobilitat, tant si són vianants, ciclistes o conductors. Es pot accedir a la pàgina on ELTIS publicita l'exemple palauenc clicant AQUÍ.

 

“Als responsables d'ELTIS els ha sorprès molt, entre altres coses, que siguem agents de policia els que fem de monitors d'Educació Viària amb els nens i amb els joves i que fins i tot fem sortides en bicicleta o visites a empreses i institucions amb els alumnes”, explica en Rafael Reina, caporal de la Unitat de Mobilitat Segura. Rafael Reina és qui ha dissenyat aquest programa d'Educació Viària i qui ha difós la iniciativa més enllà de Palau-solità i Plegamans.

 

L'objectiu d'ELTIS és precisament publicitar i posar en comú les diferents experiències que es fan arreu d'Europa amb la finalitat de millorar la mobilitat pel que fa a la seguretat i a la reducció de la contaminació. Així es pretén que qualsevol municipi o entitat cívica europea pugui conèixer què es fa a d'altres punts d'Europa en favor de la mobilitat segura i menys contaminant i estendre d'aquesta manera les bones pràctiques arreu del continent.

 

El reconeixement d'aquesta xarxa europea no és pas la primera felicitació que rep el programa d'Educació Viària que es duu a terme a Palau-solità i Plegamans. La Xarxa Mobal, de l'Àrea d'Infraestructures, Urbanisme i Habitatge de la Diputació de Barcelona, ja va destacar la feina que realitzen la Policia Local i els centres educatius palauencs. Es tracta de l'única bona pràctica de l'any que la Xarxa Mobal destaca en l'apartat d'Educació Viària del seu lloc web. Podeu accedir-hi clicant AQUÍ.


Imatge
Un dels grups en una sortida en bicicleta

Imatges relacionades

 • 090618 sortidabicis

  090618 sortidabicis

 • 090618 polisequipacio2

  090618 polisequipacio2

 • 090618 polisequipacio

  090618 polisequipacio

 • 090618 festaficurs

  090618 festaficurs

 • 090618 escolabressol

  090618 escolabressol

 • 090608 edu via press 2

  090608 edu via press 2

 • 090618 teatreeducviaria

  090618 teatreeducviaria