Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dijous, 2 d'abril

Setmana d’activitats per conscienciar contra la violència envers les dones

19 de novembre de 2015Dimecres 25 es farà la lectura del manifest a la Pl. de la Vila

 

El proper dimecres 25 de novembre es commemora el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. “Lamentablement, sembla que dia a dia creix aquesta xacra. Només en el que portem d’any, ja tenim, a data d’avui, 48 dones mortes i no podem permetre ni una més”, afirma contundent l’alcaldessa i regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós.

 

Enguany, la Regidoria d’Igualtat ha preparat una setmana plena d’activitats per “conscienciar tota la població que cal actuar”, explica Padrós. Entre elles, destaquen els tallers que s’han preparat per dilluns “Violència, agressivitat i el valor de la tendresa”; dimarts sobre creixement personal “Observar en lloc de veure” i divendres amb “Som iguals o diferents?, adreçat a joves.

 

L’acte principal es celebra el mateix dimecres 25, el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, quan es farà la lectura del manifest a les 12 hores a la plaça de la Vila, i també hi haurà una actuació musical a càrrec de l’Escola Municipal de Música.

 

El mateix dia, però a les 18 hores, es farà un cinefòrum a l’Auditori de Can Cortès, amb la pel·lícula “Solas”, de Benito Zambrano, organitzat per Dones per les Dones.

 

Dijous es farà una tarda musical a la plaça de la Vila, “No et quedis fred/a davant la violència masclista (porta la teva manteta). El jovent actua”, a partir de les 18 hores.

 

I divendres, a partir de les 17 hores, l’activitat es concentra a l’Espai Jove l’Escorxador, amb la presentació del díptic “El control també és violència” i el taller posterior.

 

A més, des del mateix dilluns 23 i fins el 4 de desembre es pot visitar l’exposició “Amor”, cedida per la Diputació de Barcelona, a l’Espai Jove l’Escorxador, de 16 a 20 hores.

 

“Totes les activitats tenen un objectiu comú, fer-nos consciència que tots hi podem actuar en aquesta xacra social. No podem permetre que cada any augmenti el número de víctimes i que hi hagi moltes dones que ho pateixin en silenci”, explica l’alcaldessa.

 

“Però – afegeix Padrós- és molt important recordar que l’educació i els valors explicats a la família són molt importants per aprendre des de ben petits que tots som iguals”.

 

Fins el 16 de novembre, hi ha un total de 48 víctimes mortals a l’Estat espanyol, mentre que en tot l’any 2014 hi va haver 54 víctimes. A Catalunya, s’ha de lamentar un total de 7 víctimes mortals fins al 16 de novembre. L’any 2014 es va tancar amb un total de 12 víctimes mortals, convertint Catalunya en la comunitat de tot l’estat amb major nombre de víctimes mortals.

 

El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat ha preparat una web on hi ha tots els recursos disponibles http://www.violenciagenero.msssi.gob.es/home.htm a més d’informació d’utilitat per a les dones i el seu entorn. Cal recordar que existeix el telèfon 016, d’atenció a víctimes de maltractaments, que és gratuït i no deixa rastre en la factura de telèfon.

 


Imatges relacionades

  • Construïm una Catalunya lliure de violència masclista

    Construïm una Catalunya lliure de violència masclista

  • Imatge contra la violència vers les dones

    Imatge contra la violència vers les dones

Documentació adjunta

Enllaços relacionats