Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 25 de setembre
  |
 • Imprimeix la pàgina

L’Associació Pessebrista dóna a l’Ajuntament una rèplica de la locomotora de l’antic tren que passava per la vila

10 de juny de 2013La donació es formalitza en l’acte d’inauguració de la rèplica, situada com a monument en una rotonda

 

La rèplica de la locomotora la Palau ha estat inaugurada oficialment aquest cap de setmana. Es troba instal·lada com a monument en una rotonda situada a l’extrem nord del municipi, en un dels principals accessos al mateix. Recorda una de les màquines que feia anar l’antic ferrocarril que unia Mollet del Vallès, Palau-solità i Plegamans i Caldes de Montbui. Diumenge al matí, després de l’acte oficial de la descoberta de la placa commemorativa, s’ha formalitzat la donació d’aquesta rèplica a l’Ajuntament per part de l’Associació Pessebrista. La inauguració i l’entrega del monument s’emmarquen en la celebració del 30è aniversari de les exposicions de pessebres de l’entitat.

 

L’acte de signatura de la donació es va dur a terme a la Masia de Can Malla. L’Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, i el president de l’Associació Pessebrista, Jordi Pujol, van ser els encarregats de signar el conveni corresponent, acompanyats per bona part dels membres de l’associació i pels regidors de Cultura i de Patrimoni de l’Ajuntament, Miquel Rovira i David Abascal, respectivament.

 

“Aquest és un episodi més del suport que sempre ha prestat l’Ajuntament a entitats com l’Associació Pessebrista que tanta bona feina fan pel poble”, va introduir l’Alcaldessa. Sobre l’Associació Pessebrista va subratllar “l’ambient familiar i treballador en una entitat on els avis ensenyen els néts i on totes les activitats es fan com una gran família”. Per últim, va agrair la donació de la rèplica, “que és un record de la història del poble”.

 

Jordi Mañosa, responsable de Comunicació de l’Associació Pessebrista, és un dels membres de l’entitat que va treballar en la construcció de la rèplica. “La locomotora té pràcticament les mateixes mides que la màquina real, que tenim entès que es troba en una via morta a Astúries”. La rèplica es va construir l’any 2002, “amb l’ajut de Lluís Rosell en les feines de soldadura”, recorda Mañosa. “Està feta de manera que s’hi pot encabir un tractor petit per fer-la moure, i així ha estat com ha desfilat per Sant Isidre i per Sant Antoni, a Palau-solità i Plegamans i Caldes de Montbui”.

 

La rèplica està instal·lada a la rotonda situada a l’extrem nord de l’avinguda Catalunya, on conflueixen aquesta via i la carretera C59, a prop del límit amb el terme municipal de Caldes de Montbui. La màquina original, anomenada la Palau feia moure els vagons de la línia de ferrocarril que unia Mollet del Vallès, Palau-solità i Caldes de Montbui. Recorda, d’aquesta manera, els temps en què el municipi comptava amb una connexió ferroviària.Imatges relacionades

 • Membres del consistori i de l'Associació Pessebrista, amb 'la Palau'

  Membres del consistori i de l'Associació Pessebrista, amb 'la Palau'

 • Descoberta de la placa commemorativa de la donació

  Descoberta de la placa commemorativa de la donació

 • Padrós i Pujol signen el conveni de donació

  Padrós i Pujol signen el conveni de donació

Enllaços relacionats