Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimecres, 11 de desembre
    |
  • Imprimeix la pàgina

La vila torna a viure una Diada amb un marcat accent cultural i associatiu

11 de setembre de 2013La plaça Onze de Setembre va tornar a ser el lloc on es van aplegar unes 300 persones per celebrar la Diada Nacional de Catalunya. La música del Combo de l'Escola Municipal de Música va aportar les primeres notes que marcaven l'inici de l'acte, sota l'amenaça d'un cel gris i dens.

 

L'acte va engegar quan l'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, va lliurar la Senyera als agents de la Policia Local que, vestits de gala, es van encarregar d'alçar-la amb l'acompanyament musical del toc de tenora que va anar a càrrec de Jordi Figaró. Ramon Ferran Tolosa, de l'Associació Amics de la Música Clàssica, va ser el mestre de cerimònia, en presentar les diverses intervencions de l'acte.

 

Després de l'alçada de la Senyera el baríton Daniel Mas va oferir a tots els assitents una emocionant versió del Cant de l'Emigrant, just abans que bona part dels regidors i regidores que formen part de la Corporació Municipal lliuressin l'ofrena floral al monument de Rafael Casanova. L'escultura va rebre després moltes més ofrenes, de bona part de les entitats, associacions i partits polítics de Palau-solità i Plegamans. Els partits polítics que hi van participar van realitzar l'ofrena seguint un ordre marcat pels vots que van aconseguir en les darreres eleccions municipals, començant pel partit amb representació al Ple Municipal que menys vots va aconseguir i finalitzant pel que va comptar amb més sufragis.

 

Dos representants del Futbol Club Palau-solità i Plegamans van ser els qui van pronunciar el parlament institucional, en motiu del centenari de la fundació del club, que se celebra enguany. Va començar Francesc Garcia, actual president del club, fent un repàs històric al setge que va patir la ciutat de Barcelona fins caure l'11 de setembre de 1714 a mans de les tropes borbòniques i la figura de Rafael Casanova. "No celebrem aquella derrota, fem un homenatge als homes i dones que van donar la seva vida per la llibertat de la nostra nació", va manifestar Garcia. Tot seguit, Francesc Serracanta, qui va ser president del club durant molts anys, va dedicar el seu parlament a la història del club, recordant moments durs, com "les baixades de categoria, lesions greus i fins i tot la mort d'un dels jugadors", però també els bons, com "els ascensos o senzillament veure tants nens que gaudeixen jugant a l'esport que els agrada". Serracanta va cloure el seu parlament recordant el suport de l'Ajuntament al club i, recordant diverses obres i projectes duts a terme en mandats en què Teresa Padrós ha exercit d'Alcaldessa.

 

I va ser l'Alcaldessa qui va tancar l'acte, donat que finalment va aparèixer la pluja, que va impedir que tingués lloc la ballada de sardanes programada i que havia de dur a terme l'Agrupació Sardanista amb l'acompanyament del Combo de l'Escola Municipal de Música. Padrós va tenir unes paraules de reconeixement per a "totes les entitats del municipi i als partits polítics" per haver protagonitzat l'acte i el seu "èxit". Igualment va agrair "al poble de Catalunya i al poble de Palau el fet de no perdre la memòria". Va continuar fent un paral·lelisme amb el govern del consistori: "Es manté ferm, amb els peus a terra i amb el cor obert a nous horitzons".


Imatges relacionades

  • Agents de la Policia Local alcen la Senyera

    Agents de la Policia Local alcen la Senyera

  • L'Alcaldessa, amb regidors i regidores de la Corporació Municipal, just després de fer l'ofrena floral

    L'Alcaldessa, amb regidors i regidores de la Corporació Municipal, just després de fer l'ofrena floral