Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dijous, 26 de novembre
    |
  • Imprimeix la pàgina

La regidora de Festes presenta "una Festa Major de tothom i per a tothom"

11 de juliol de 2014Els Amics de les Arts i Hotel Cochambre oferiran els concerts de gran format, mentre que el pregó serà un espectacle de la titellaire Teia Moner

 

Carme Sanz, regidora de Festes de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, ha presentat aquest migdia la Festa Major 2014, que se celebrarà del 28 d'agost a l'1 de setembre, jornada festiva al municipi. "La Festa Major s'ha organitzat amb la participació de les entitats de la vila i amb una oferta d'activitats que engrescarà a persones de totes les edats i tots els gustos", ha explicat Sanz, qui ha insistit en declarar-se "molt i molt agraïda a totes les entitats, per l'esforç, el treball i el consens, i perquè tantes persones s'hi hagin implicat de tot cor".

 

El pressupost de la Festa Major "és el mateix que el de l'any passat", ha dit Sanz, abans de concretar que suma, aproximadament, 178.000€ i explicar com s'ha contingut la despesa: "S'ha seguit la mateixa filosofia que els últims anys: estalviar mitjançant l'agrupació d'actes a l'envelat, optimant els espais per no haver de retallar en les activitats ni en la seva qualitat". Així, els espais principals de Festa Major seran l'envelat i l'Espai de Barrakes el Corral -situats al costat del pavelló d'esports-, així com la plaça de la Vila. Ara bé, "s'incorpora l'avinguda Verge de Montserrat en actes infantils perquè no hagin de patir tanta calor", ha dit Sanz. Altres exemples d'indrets amb actes previstos són el bosc de Can Pavana (Cursa Maria Víctor, Pavaventura i altres), la rambla Mestre Pere Pou (Cursa de Roba Interior). A l'Espai de Barrakes tornarà a instal·lar-s'hi la Karpasana, per assessorar tothom que s'hi acosti sobre sexualitat i el consum responsable d'alcohol i drogues.

 

El procés participatiu per definir la programació "va començar al mes d'octubre de l'any passat amb el Pla de Participació”, ha especificat Sanz. "Totes les entitats hi han treballat de valent, cadascuna amb la seva forma de fer i de ser", ha insistit. Els joves, a títol individual, han tingut també el seu pes a l'hora de proposar actes, sobretot mitjançant la iniciativa del Mulla't per la Festa Major, que va tenir lloc al febrer. Un altre braç del procés participatiu ha estat la Taula de l’espai de barrakes el Corral.

 

Si bé avui s'han avançat força actes, la programació definitiva es farà pública a finals de juliol, ja que hi ha alguns detalls per tancar. En qualsevol cas, destaquen com a actes multitudinaris els concerts que oferiran Els Amics de les Arts, Hotel Cochambre i les orquestres Meravella i Mitjanit. Hi haurà, també, les nits de DJ, l'Empalmada i nit de hip-hop, entre altres actes musicals. El pregó l'oferirà la titellaire palauenca Teia Moner, amb un espectacle que es preveu entusiasmant. Es convoquen, així mateix, diversos concursos, com el de Fotografia, de dibuix, d'Instagram... Aquest últim, a banda de la categoria genèrica de Festa Major, n'incorpora una altra dedicada a un acte inèdit, el Coloraines Fest. Hi haurà també altres concursos més humorístics, com els de l'Albergínia Assassina, de cuina de supervivència, de menjar flams, de tiutius o de rots.

 

Entre les novetats destaca el Coloraines Fest, una celebració inspirada en la tradicional festa de l'Índia en la que els participants es llancen pols de colors. Carme Sanz ha avançat que altres actes inèdits "tindran molt a veure amb el món del circ". El concert de jazz renova el format i la ubicació, ja que es farà a l'envelat com a cafè teatre. No hi faltaran els actes culturals i populars que protagonitzaran bona part de les entitats de la vila, com les ballades de gegants i sardanes, les matinades, el correfoc, el concert vermut, la tarda castellera... Els Deixebles del Dimoni de la Pedra Llarga treuran foc amb la Gran Espetegada per tancar les festes. I l'esport hi serà molt present, amb la Cursa Maria Víctor, el torneig de futbol i altres. La solidaritat també farà acte de presència, especialment el dissabte de Festa Major, amb la Marató de Donació de Sang, que quedarà instal·lada a la Sala Polivalent de 9 a 21h.

 

De nou, aquest any, les xarxes socials i les noves tecnologies tindran un marcat protagonisme. La novetat principal serà la nova aplicació de la Festa Major per a telèfons intel·ligents, que estarà disponible a partir del 25 d'agost. S'hi podrà trobar la programació i s'hi emetran avisos d'última hora, com possibles ajornaments o retards a causa del mal temps o altres imprevistos. De nou, es podrà seguir tota la informació al perfil de Twitter @fmpsip i compartir opinions i continguts amb l'etiqueta #fmpsip. Tothom pot participar al concurs d'Instagram (#fmpsip). I seguir també l'activitat a Facebook, mitjançant el perfil de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans. A banda, Ràdio Palau (91.7FM, www.radiopalau.cat) tornarà a emetre una programació especial durant els dies de Festa Major.


Imatges relacionades

  • La regidora de Festes, Carme Sanz, ha presentat la Festa Major 2014.

    La regidora de Festes, Carme Sanz, ha presentat la Festa Major 2014.

Documentació adjunta

Enllaços relacionats