Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimecres, 2 de desembre
  |
 • Imprimeix la pàgina

La Fira de Santa Llúcia atreu una gran afluència de públic durant tot el cap de setmana

15 de desembre de 2014El mercat nadalenc ha compartit protagonisme amb els actes de suport a la Marató de TV3, la festa de Cap Nen sense Joguina i la inauguració de la 32a Exposició de Pessebres

 

La Fira de Santa Llúcia ha estat l'epicentre d'un cap de setmana farcit d'actes i d'atractius que han atret un nombrós públic. El tradicional mercat nadalenc va obrir les 82 paradetes el dissabte, de bon matí, i va rebre visitants fins al diumenge al vespre, aconseguint una gran afluència de gent, sobretot pels volts del migdia i durant les tardes d'ambdós dies.

 

Miquel Rovira, regidor de Comerç i Turisme de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, es mostra molts satisfet amb el desenvolupament de la Fira de Santa Llúcia: "Ha anat molt bé, tothom amb qui hem parlat ens ha dit sentir-se molt satisfet, especialment per l'afluència de públic, ja que hi havia moments en què els carrers estaven plens de gent". "Quant al volum de les vendes, n'hi ha uns que han venut més que d'altres, com cada any, perquè els resultats de cada paradista són diferents, suposem que per la situació econòmica en què ens trobem i en funció dels productes que oferia cada parada", analitza Rovira.

 

Un dels aspectes més ben valorats ha estat el canvi d'ubicació d'una part de la fira d'enguany. Si bé la Zona de Vianants ha continuat sent el centre del mercat nadalenc, una part d'aquest s'ha desplaçat, ocupant un tram del carrer de Padró en substitució del carrer Anselm Clavé, que enguany ha quedat alliberat. "Ha estat un èxit, perquè tot ha quedat més unificat i més visible, ubicant-hi més atraccions per als més petits que han funcionat molt bé", afirma el regidor. D'altra banda, subratlla el fet que "les activitats paral·leles organitzades per diverses entitats, solidàries i lúdiques, com els actes de suport a la Marató, han sumat aportant gent, i han estat molt ben organitzades i sincronitzades". "Tothom ha col·laborat en allò que ha pogut i cal felicitar a les entitats i també a les Brigades Municipals, la Policia Local, els voluntaris de Creu Roja i Protecció Civil, la tècnica de comerç i tots els treballadors i treballadores de l'Ajuntament que hi han participat", conclou Rovira.

 

Espectacles i solidaritat

Com ja és tradició, el regidor Rovira, l'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, i altres regidors i regidores del consistori, tant del govern com de l'oposició, van fer dissabte al matí el recorregut inaugural, en el que aprofiten per conversar amb els paradistes i conèixer les seves impressions sobre la fira. Al mateix temps, el grup graller el Ramat va animar el matí del dissabte amb una cercavila. També durant aquell matí, dos personatges vestits amb gavardina i nas de pallasso van voltar per la fira per parlar amb els visitants i els paradistes sobre el consum responsable, amb molt d'humor i complint així la missió encomanada per l'Agència Catalana del Consum i l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC). Al seu torn, el grup de ball en línia va oferir un espectacle de coreografies.

 

Ja a la tarda del dissabte, va arribar el torn del Tió Solidari, disposat a compartir amb les famílies que tenen pocs recursos econòmics el menjar que molta gent i diverses entitats van deixar-li per engreixar-lo. Diumenge va continuar la programació d'actes de la fira, amb el concert de piano de Miranda Fernández, la ballada de Gegants amb la música dels grallers i altres actuacions que també tenien la finalitat de recaptar fons per a la Marató de TV3, com les de l'Agrupació Sardanista, les Colles del Ball de Gitanes i els alumnes i professors de l'Escola Municipal de Música, que van oferir un concert de nadales.

 

En paral·lel, dissabte al vespre la Fira de Santa Llúcia va rebre l'estrepitosa i molt animada visita de tres grups de batukades, vingudes d'altres poblacions catalanes, i que van fer una cercavila per la Fira de Santa Llúcia i altres carrers del poble. Les batukades eren part de la festa de Cap Nen sense Joguina, que es va celebrar durant la tarda a la plaça de Ca l'Estruch, amb animació, xocolatada i diversos atractius per a tota la família. Van aconseguir que molta gent hi portés desenes de jocs i ninos per tal d'ajudar als Reis Mags a portar regals a totes les llars. La cercavila de batukades va comptar amb la pirotècnia dels Deixebles del Dimoni de la Pedra Llarga i amb la música dels tabals de tres grups: les Band Tokades de Cervera, els Drum d'Esplugues de Llobregat i els Shangó de Sant Fruitós de Bages. De tornada a la plaça de Ca l'Estruch, les tres bandes van fer sonar de valent els timbals i altres instruments com a fi de festa, on també va actuar la colla local, els Tabalauencs, organitzadors de la festa de Cap Nen sense Joguina.

 

Imatges relacionades

 • Santa Llúcia 2014.

  Santa Llúcia 2014.

 • Santa Llúcia 2014.

  Santa Llúcia 2014.

 • Santa Llúcia 2014.

  Santa Llúcia 2014.

 • Santa Llúcia 2014.

  Santa Llúcia 2014.

 • Santa Llúcia 2014.

  Santa Llúcia 2014.

 • Santa Llúcia 2014.

  Santa Llúcia 2014.

 • Santa Llúcia 2014.

  Santa Llúcia 2014.

 • Santa Llúcia 2014.

  Santa Llúcia 2014.

 • Santa Llúcia 2014.

  Santa Llúcia 2014.

 • Santa Llúcia 2014.

  Santa Llúcia 2014.