Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimecres, 2 de desembre
  |
 • Imprimeix la pàgina

Espectacle total en la cantata del conte musicat Història del nostre temps

16 de març de 2015L'Escola de Música dóna el tret de sortida al seu 25è aniversari amb un 'show' representat per unes 250 persones

 

Més de 200 nens i nenes disposats a l'escenari per cantar en coral. Una orquestra, cantants solistes, una narradora i intèrpret, gegants, ballarines, actors, presentadors, jocs de llum, un escenari imponent... Un gran espectacle va envair ahir a la tarda el pavelló d'esports. Un gran show per encetar el 25è aniversari de l'Escola Municipal de Música i fer vibrar d'emoció les més de 1.000 persones que van acudir-hi com a públic, sumant les dues sessions en les que es va representar aquest gran concert.

 

Totes aquestes persones van anar-hi per gaudir de la cantata de l'obra Història del nostre temps, un conte musicat creat per l'Associació Taller de les Arts junt amb l'Escola de Música en el que s'explica la història, el patrimoni i les llegendes de Palau-solità i Plegamans a través de les aventures d'un nen i una nena, en Genís i la Maria. El projecte, finançat per l'Ajuntament, inclou l'enregistrament de les cançons i la interpretació de la cantata, tasques en les que també hi han participat les escoles de primària del municipi, la Colla de Geganters i Grallers, Teia Moner, Meri's Modern Dancers i l'Associació Teatral Farrigo-Farrago.

 

En poc més d'una hora d'espectacle es van anar succeint les diverses cançons -escrites per Paulí Peña i Anna Soley-, cantades en cor i amb solistes, tot relatant la història i el patrimoni de la vila. Iolanda Blesas, del Taller de les Arts i creadora del conte junt amb Susanna Lloret, va encarregar-se de la narració i interpretació de la història. Per l'escenari van desfilar també personatges creats per en Josep M. Folch i Torres, com els pastorets o en Massagran. Els gegants, la llegenda, les ballarines i moltes altres persones van fer que la música i la màgia entusiasmessin el públic present.

 

Felicitacions i parlaments

Abans que la música i l'espectacle s'apoderessin de la nau nova del pavelló, hi va haver temps per a felicitacions i presentacions. Anna Soley, professora, directora i una de les fundadores de l'Escola de Música, va ser l'encarregada de trencar el gel: "Quan vam començar el 12 de març del 1990, era molt difícil preveure que 25 anys després ens trobaríem aquí, representant una obra tan significativa". "Som una escola petita però ens atrevim amb grans reptes", va manifestar per donar una idea de l'espectacle que estava a punt de començar. La tasca de l'Escola de Música en aquest quart de segle ha estat "portar la música a la gent del poble, oferir una educació musical de qualitat", va sintetitzar Soley abans de donar les gràcies a totes les persones que han format part de l'Escola de Música en aquests 25 anys i a tots aquells que han fet possible la creació del conte musicat Història del nostre temps i la seva cantata.

 

Miquel Rovira, regidor de Cultura, va ser el següent en prendre la paraula. A banda de felicitar els 25 anys de l'Escola de Música, etapa en la que "s'han format bons músics i excel·lents persones", Rovira va fer un repàs també al procés de creació d'Història del nostre temps. "És un projecte que va començar a caminar ara fa un any amb la feina de diversos membres del Taller de les Arts i de l'Escola de Música". "És un projecte engrescador i de futur, que fa conèixer la història del nostre poble de manera divertida i senzilla", va continuar el regidor.

 

Joan Carles Tinoco, regidor d'Educació, va posar l'accent en l'esperit de supervivència de l'Escola de Música, especialment pels "patiments" viscuts els darrers anys: "Va arribar el punt de renovar-se o morir i s'ha aconseguit fer un pla educatiu molt potent i molt novedós que obre la música i l'apropa a totes les persones del poble". Va tancar la seva intervenció fent un paral·lelisme entre tot el que ha significat l'obra Història del nostre temps i el Pla Local d'Educació #Educa16, presentat recentment: "És un gran exemple de com lligar l'educació amb l'entorn on viuen els alumnes i amb el treball en xarxa de múltiples actors del poble".

 

L'Alcaldessa Teresa Padrós va tancar les presentacions felicitant l'Escola de Música i lloant la tasca de totes les persones i entitats que han participat en el projecte Història del nostre temps. Va fer un breu resum dels 25 anys d'història de l'Escola de Música, "un projecte en el que sempre ha cregut l'Ajuntament i que ha comptat amb el suport de tots els regidors i regidores que hi ha hagut al llarg d'aquests anys", va recordar. Es va mostrar orgullosa "d'un poble que s'implica en tot, que sap dur a terme projectes transversals amb cohesió i estima". A més, va dedicar unes paraules concretes a l'Anna Soley, directora del centre: "Se n'ha sortit malgrat les dificultats i gràcies a ser una lluitadora i al treball conjunt amb altres professors i professores del centre". 


Imatges relacionades

 • El cor de la cantata de l'obra 'Història del nostre temps'.

  El cor de la cantata de l'obra 'Història del nostre temps'.

 • Tots els participants en la cantata de l'obra 'Història del nostre temps' van oferir un fi de festa ben animat.

  Tots els participants en la cantata de l'obra 'Història del nostre temps' van oferir un fi de festa ben animat.

 • L'orquestra de músics i el cor, en plena actuació de la cantata de l'obra 'Història del nostre temps'.

  L'orquestra de músics i el cor, en plena actuació de la cantata de l'obra 'Història del nostre temps'.

 • Anna Soley, professora i directora de l'Escola de Música, interpreta una canço com solista acompanyada dels cors i l'orquestra.

  Anna Soley, professora i directora de l'Escola de Música, interpreta una canço com solista acompanyada dels cors i l'orquestra.

 • Iolanda Blesas, del Taller de les Arts i coordinadora del projecte 'Història del nostre temps' va interpretar la narració de l'obra en la cantata del 25è aniversari de l'Escola de Música.

  Iolanda Blesas, del Taller de les Arts i coordinadora del projecte 'Història del nostre temps' va interpretar la narració de l'obra en la cantata del 25è aniversari de l'Escola de Música.

 • L'Alcaldessa Teresa Padrós va felicitar l'Escola de Música pel seu 25è aniversari en la cantat de l'obra 'Història del nostre temps'.

  L'Alcaldessa Teresa Padrós va felicitar l'Escola de Música pel seu 25è aniversari en la cantat de l'obra 'Història del nostre temps'.

Enllaços relacionats