Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 16 d'octubre
  |
 • Imprimeix la pàgina

Palau-solità i Plegamans s’engalana per al Mercat Medieval d’aquest cap de setmana

28 d'abril de 2016Torneig Medieval amb cavalls, espectacles de carrer, visites guiades al Castell de Plegamans i moltes més activitats

 

Mercat Medieval 2016, cartell.Com cada primavera, Palau-solità i Plegamans ja s’ha engalanat per tornar a viatjar a l’Edat Mitjana aquest cap de setmana amb motiu del Mercat Medieval. Se celebra dissabte i diumenge al Castell de Plegamans i el seu entorn. A més de 115 parades amb productes artesans i gastronòmics, el Mercat Medieval compta amb un complet programa d’espectacles i activitats.

 

“Animem tothom a visitar Palau-solità i Plegamans aquest cap de setmana i gaudir d’un Mercat Medieval que ja és una referència al Vallès”, subratlla Miquel Rovira, regidor de Fires i Mercats de l’Ajuntament, en referència a les aproximadament 30.000 persones que l’han visitat en cadascuna de les dues darreres edicions. Tal i com explica Rovira, a banda de la varietat i qualitat dels espectacles, “altres atractius són el propi casal gòtic del Castell de Plegamans i el seu entorn agrícola i forestal, a més de l’àmplia oferta gastronòmica dels bars i restaurants de la vila”.

 

Una de les novetats d’aquest any és el mapping o videoprojecció que es farà sobre la façana est del Castell de Plegamans el dissabte, a les 21.15 i a les 22.00h. D’altra banda, un dels espectacles que ja és un clàssic del Mercat Medieval per la multitud que atreu, és el Torneig Medieval amb cavalls, farà per primer cop dues representacions. Ambdues tindran lloc el diumenge. La primera, a les 13.00h. La segona, a les 18.00h.

 

Diumenge també serà el dia en què es podrà assistir a dues conferències de temàtica medieval que impartirà l’escriptor Jesús Ávila Granados, autor de la novel·la històrica ‘La confesión. El médico templario’. Parlarà sobre els càtars (12.00h) i els templers (19.00h). Més enllà d’aquests actes destacats, el programa del Mercat Medieval està farcit d’actuacions teatrals de carrer, musicals i de dansa, titelles... Durant tot el cap de setmana, a més, hi haurà visites guiades al Castell de Plegamans, un campament de recreació, zona d’activitats infantils, passejades en ponis i rucs, falconeria, oficis antics, mostra de màquines de tortura, el tron del rei...

 

Ràdio Palau (91.7FM / www.radiopalau.cat) tornarà a ser-hi present durant tot el dia de diumenge per oferir una programació especial al voltant del Mercat Medieval. Hi haurà entrevistes, retransmissions en directe dels actes més destacats i música.

 

Mobilitat

Per facilitar l’accés al Mercat Medieval i evitar acumulacions de vehicles, l’Ajuntament potencia el bus medieval gratuït per connectar el centre de la vila amb el Castell de Plegamans. Funciona de forma ininterrompuda els dos dies, de 10 a 14h i de 17 a 22h. Compta amb tres parades: a la Comissaria de la Policia Local; a la cantonada entre el c. Can Cortès i l'av. Catalunya; i al Castell de Plegamans. També s’habilitaran dos aparcaments gratuïts entre els carrers Empordà i Garraf –a prop del castell- i un tercer d’especial per a discapacitats a tocar del Castell de Plegamans, a la cantonada entre el carrers Camí de la Serra i Empordà.

 

Altres serveis

El Mercat Medieval comptarà amb assistència sanitària i voluntaris de Protecció Civil. S'instal·laran lavabos públics mòbils al parc de Can Linares. També es podran utilitzar els del Castell de Plegamans, que restaran oberts. A banda, hi haurà dos punts d'informació: un a la cantonada entre l'av. Catalunya i el c. Plegamans; l'altre al Castell. Per últim, l’Àrea de Seguretat Municipal ja ha preparat un dispositiu especial de seguretat per resoldre amb celeritat qualsevol incidència.Imatges relacionades

 • Mercatmedieval2015 castell parades

  Mercatmedieval2015 castell parades

 • Mercatmedieval2015 toneigmedievalcavalls03

  Mercatmedieval2015 toneigmedievalcavalls03

 • Mercatmedieval2015 parades03

  Mercatmedieval2015 parades03

 • Mercatmedieval2015 oficis forner

  Mercatmedieval2015 oficis forner

 • Mercatmedieval2015 oficis ceramica

  Mercatmedieval2015 oficis ceramica

Documentació adjunta

Enllaços relacionats