Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
divendres, 29 de maig
    |
  • Imprimeix la pàgina

Taller participatiu obert a tothom per a l’elaboració del Pla d’Acció Cultural

30 de setembre de 2016La reunió, a la que es convida a tota la ciutadania, tindrà lloc dijous 6 d’octubre a les 19.45h a la Sala Polivalent

 

L’Ajuntament convida a tota la ciutadania a participar del taller que organitza el proper dijous per iniciar el procés participatiu amb el que es vol elaborar el Pla d’Acció Cultural del municipi. La cita és el 6 d’octubre, a les 19.45h, a la Sala Polivalent.

 

“S’hi han convidat a les entitats culturals, però és un acte completament obert a tothom perquè pensem que totes les persones tenen molt a dir respecte a la cultura”, explica Jordi Pujol, regidor de Cultura de l’Ajuntament per animar la ciutadania a prendre part del procés.

 

Un dels objectius d’aquest taller és que siguin les mateixes persones que hi acudeixin les que dissenyin la metodologia del procés participatiu. Es persegueix, doncs, que la ciutadania decideixi i faci seu el procés des del primer moment.

 

El regidor de Cultura i el personal tècnic de l’àrea ja van anunciar l’inici de l’elaboració del pla en una reunió mantinguda amb les entitats culturals el 14 de setembre. Un cop celebrat el taller que posarà les bases de la metodologia del procés participatiu, s’abordarà la següent fase, que és la de diagnosticar l’estat de la cultura a la vila. Una de les eines s’utilitzarà és una enquesta en la que es preguntarà a la ciutadania la seva opinió sobre diversos aspectes de la cultura, com ara les seves preferències, l’assistència a actes culturals, l’ús d’equipaments... En aquest estadi, a més de fer una fotografia de l’estat actual, es volen identificar les mancances i les necessitats de l’activitat cultural a Palau-solità i Plegamans.

 

La fase següent posarà el focus en les propostes. Després s’analitzarà com implementar-les, establint un cronograma i els objectius. La darrera fase es dedica a l’avaluació, per garantir que el procés i el pla estableixen accions que es corresponen amb les fites plantejades.

 

Tal i com va afirmar el regidor de Cultura després de la reunió amb les entitats del 14 de setembre, l’Ajuntament treballa amb l’objectiu d’aprovar el Pla d’Acció Cultural en el termini d’un any. Amb aquest document es vol obtenir una eina consensuada perquè l’activitat cultural satisfaci les inquietuds de la ciutadania i esdevingui un element cohesionador i generador de participació.


Imatges relacionades

  • Cantata 'Història del nostre temps', realitzada per entitats culturals del municipi, l'escola de Música i centres educatius.

    Cantata 'Història del nostre temps', realitzada per entitats culturals del municipi, l'escola de Música i centres educatius.