Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 24 d'octubre
  |
 • Imprimeix la pàgina

Celebració del centenari de la mort de Josep Martí i Cristià a Palau-solità i Plegamans

26 de setembre de 2018Exposició, conferència, concert i recital de poesia són part dels esdeveniments organitzats per l’Associació d’Amics de Josep Martí i Cristià amb l’Ajuntament, per commemorar el seu centenari

 

Josep Martí i Cristià (Llinars del Vallès 1884 – Barcelona 1918) va ser un pianista del "noucentisme barcelonès", compositor i estudiós de la música de la seva època, poeta, escultor i pintor. Va morir molt jove, amb 34 anys, i aquesta és una de les possibles raons per la qual és desconegut per a la ciutadania en general, fins al punt de ser considerat com l'artista oblidat.

L'Associació d'Amics de Josep Martí i Cristià porta ja 8 anys treballant en el reconeixement de l'artista, donant llum a la seva prolífica obra, considerada intimista, romàntica i subtil, que reflecteix la seva personalitat i la seva formació musical amb els Mestres Vallcorba, Granados i Pedrell.

 

Conferència a Can Cortès

Va tenir lloc el passat divendres 21 de setembre a la Masia de Can Cortès, amb la presència de l'Alcaldessa Teresa Padrós i el Regidor de Cultura, Miquel Rovira. La conferència va tractar la vida i obra de Josep Martí i Cristià. Igualment, es va presentar el nou CD de la seva música, interpretada pel pianista Daniel Blanch, estudiós de la música de l'artista i que l'any 2010 va fer el primer recopilatori de la seva música.

 

Exposició a Can Cortès

Sota el nom "Somni d'un poeta. Josep Martí i Cristià (1884-1918)", l'Associació d'Amics de Josep Martí i Cristià ha organitzat una exposició a Can Cortès, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans. L'exposició es podrà visitar del 21 de setembre al 13 d'octubre, de dilluns a dissabte de 10 a 13 h, i de dilluns a divendres de 16 a 21 h.

 

Concert i recital de poesies

Dins de la programació de les XLV Nits musicals de l'Església de Santa Maria de Palau-solità, el pròxim 30 de setembre a les 19 h, hi haurà un concert a càrrec del pianista Daniel Blanch i un recital de poesies a càrrec de l'actor i rapsode Sergi Mateu.


Imatges relacionades

 • Exposició Josep Martí i Cristià

  Exposició Josep Martí i Cristià

 • Exposició Josep Martí i Cristià

  Exposició Josep Martí i Cristià

 • Exposició Josep Martí i Cristià

  Exposició Josep Martí i Cristià