Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 30 de març
    |
  • Imprimeix la pàgina

L’Ajuntament rep una subvenció de la Diputació per rehabilitar la torre de la Casa Folch

13 de novembre de 2018La Casa Folch es convertirà en un edifici d’espais diàfans per a ús cultural i els seus jardins s’obriran al públic

 

La rehabilitació total de la torre de la Casa Folch podria ser una realitat en els pròxims mesos, gràcies a una subvenció de 200.000 € atorgada per la Diputació de Barcelona a l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans. Aquest import se sumarà a l’aportació municipal ja prevista, una partida d’uns 110.000 €, la qual només permetia portar a terme la reforma del primer pis. Ara, es pot contemplar la rehabilitació total d’aquest bé patrimonial tan significatiu del municipi. La torre de la Casa Folch i el seu jardí van ser cedits per la família Folch a l’Ajuntament i, actualment, formen part del Catàleg de protecció del patrimoni arquitectònic i arqueològic. Miquel Rovira, regidor de Cultura i Patrimoni, ha destacat la importància del projecte: “La subvenció ens permetrà finalitzar la rehabilitació de la Casa Folch, que s’ha fet en diferents fases, i obrir les portes d’aquest bé patrimonial a la població”. 

 

El projecte contempla la reforma interior de les quatre plantes de l’edifici i el reforç estructural, ja que el 2015 ja es van portar a terme tasques de rehabilitació de la façana. S’eliminaran les particions interiors de l’habitatge per crear espais diàfans i es faran els lavabos de la planta baixa. La primera planta es convertiria en una sala d’exposicions, mentre que les plantes superiors es reservarien per a l’ús d’entitats. Es preservarà, però, el despatx de Josep Maria Folch i quedarien pendents les millores d’accessibilitat, amb la instal·lació d’un ascensor, ubicat a la part exterior de la torre, i l’accés directe a la primera planta a través d’una passera.

 

L’Ajuntament espera licitar les obres, l’execució de les quals serà d’uns set mesos, a finals d’aquest 2018. Si se segueix el calendari previst, la Casa Folch podria convertir-se en un espai d’ús cultural l’estiu del 2019. Els seus jardins, que actualment es poden visitar en restringides ocasions, quedarien oberts al públic.


Imatges relacionades

  • Casa Folch

    Casa Folch