Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 19 d'octubre
    |
  • Imprimeix la pàgina

El Castell de Plegamans, protagonista de la Nit Literària

30 de juny de 2009La primera Nit Literària d'enguany, que es va celebrar el passat divendres, 26 de juny, ha tingut com a protagonista indiscutible el Castell de Plegamans, imponent construcció medieval que presideix el punt més alt del municipi de Palau-solità i Plegamans.

 

En aquesta cita literària, organitzada per Qu4trepins Quaderns de Cultura i la regidoria de Cultura, es va presentar un número especial titulat Breu història del Castell de Plegamans. Es tracta d'una edificació que es va anar construint al llarg dels segles a partir d'una torre de guaita que es va aixecar entre els segles IX i X. L'autor d'aquest número especial és en Tomàs Castells.

 

La Nit Literària es va desenvolupar a l'incomparable marc del pati interior del Castell de Plegamans, i va comptar amb la participació de Jaume Dantí, professor d'Història de la Universitat de Barcelona, escriptor i col·laborador habitual de publicacions d'història i patrimoni, que va oferir una conferència a la cinquantena de persones que van seguir l'acte amb molt d'interès.

 

Després de la ponència de Dantí, va tenir lloc un interessantíssim debat en el qual hi va participar Jaume Malla, fill dels últims masovers que van residir al Castell de Plegamans fins les primeres dècades del segle XX.

 

Al final de l'acte, els assistents van poder visitar per primer cop la planta baixa de la torre del castell, que fins aquest moment romania tancada i servia de magatzem. A partir d'ara s'hi pot veure una gran sitja il·luminada i fotografies referents al Castell de Plegamans.


Imatges relacionades

  • Debat al pati interior del Castell de Plegamans

    Debat al pati interior del Castell de Plegamans

  • Portada del número especial dels Quaderns Qu4trepins

    Portada del número especial dels Quaderns Qu4trepins