Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 24 d'octubre

“Reduir, reutilitzar i reciclar”, regla bàsica en el Dia Mundial del Reciclatge

17 de maig de 2016Avui 17 de maig es celebra el Dia Mundial del Reciclatge, un dia que té per objectiu principal el foment del reciclatge a tot el món. “Aquesta jornada –explica la regidora de Medi Natural i Gestió Ambiental, Luisa Fernández- ens brinda l'oportunitat d’insistir en la correcta gestió dels residus que generem en l'activitat diària, i fer especial incidència en la importància que té la seva contribució a la reutilització dels mateixos”.

 

En aquest sentit, es treballa en la regla de les tres erres: "Reduir, reutilitzar i reciclar" per a funcionar com la natura. Aquesta és la regla en què es basa l'economia circular en la seva recerca d'una economia més sostenible, amb l'objectiu d'aconseguir un màxim desenvolupament utilitzant els menys recursos possibles i generant els mínims costos.

 

“El reciclatge salva els nostres recursos naturals, redueix la contaminació i genera llocs de treball”, explica Fernández. Per aquest motiu, cal continuar amb els esforços per reciclar tots els residus útils, com llaunes, ampolles de plàstic, vidre, paper i cartró, etc, disminuint, d'aquesta manera, el consum de petroli, aigua, emissions de CO2 i consum energètic. “És una excel·lent manera de revertir el canvi climàtic i evitar la generació de tones de residus, cada vegada més difícils de gestionar”, conclou Fernández.


Imatges relacionades

  • Deixalleria

    Deixalleria

Enllaços relacionats