Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
divendres, 25 de setembre

Comença la setmana del Medi Ambient amb propostes d’activitats online per a la ciutadania

29 de maig de 2020Es faran tallers de reciclatge d’oli usat, fer compostatge a casa, reutilització de càpsules de cafè o informació sobre separació de residus

 

El pròxim 5 de juny és el Dia del Medi Ambient, que enguany arriba amb el lema “És l’hora de la natura”.  Des del Consorci per la Gestió de Residus del Vallès Occidental s’han adaptat les activitats de commemoració al format virtual i s’ofereix un programa d’activitats al llarg de tota la setmana per endinsar-se a la natura sense sortir de casa. Per això, es farà cada dia, de dilluns a divendres, a les 5 de la tarda, un taller o activitat online amb una temàtica relacionada amb la gestió dels residus, la reutilització, o el reciclatge.

 

Les activitats estan pensades per a un públic familiar i per a persones interessades en la matèria o que vulguin canviar hàbits per una societat més sostenible. Es faran a través de la plataforma ZOOM que permet la interacció dels assistents.  Caldrà fer inscripció a través d’aquest enllaç.

 

El programa és el següent:

 • Dilluns 1 de juny: Taller de reciclatge d’oli de cuina en sabó per la roba
 • Dimarts 2 de juny: Aprèn a fer compostatge a casa (xerrada on-line)
 • Dimecres 3 de juny: Taller de reutilització de les càpsules de cafè
 • Dijous 4 de juny: Vull ser una flor. Conte infantil sobre compostatge
 • Divendres 5 de juny: Aquest residu on va? Sessió informativa sobre separació de residus i resolució de dubtes. 

 

El Dia Mundial del Medi Ambient

 

El 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, és la data més important en el calendari oficial de les Nacions Unides per a fomentar la consciència i l’acció global a favor de la protecció del medi ambient. Des de 1974, aquest dia s’ha convertit en una plataforma global d’abast públic, àmpliament celebrat en més de 100 països.

 

Aquest dia va ser instituït per les Nacions Unides per alertar sobre la degradació ambiental i donar a conèixer les necessitats de preservar i millorar el medi ambient. Es va escollir aquesta data perquè aquest dia s’havia iniciat la Conferència de les Nacions Unides sobre el Medi Ambient Humà, celebrada a Estocolm el 1972, a partir de la qual es va crear el Programa de les Nacions Unides pel Medi Ambient (PNUMA).  Realitzat per primera vegada el 1974, ha estat una campanya insígnia per a la sensibilització sobre les noves qüestions ambientals de la contaminació de la mar i l’escalfament global, amb el consum sostenible i delictes contra la natura.


Imatges relacionades

 • Setmana del Medi Ambient

  Setmana del Medi Ambient

 • Cartell taller sabó

  Cartell taller sabó