Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 19 d'octubre

Comencen els treballs de rehabilitació de la torre de la Casa Folch

22 d'octubre de 2014Aquesta setmana han començat els treballs de la primera fase de rehabilitació de la torre de la Casa Folch, edifici que va ser la segona residència de l'escriptor Josep M. Folch i Torres i de la seva família. Es tracta d'un immoble inclòs al catàleg de patrimoni arquitectònic com a bé d'interès cultural a protegir. La torre i els jardins que l'envolten són l'única part de la construcció que és de propietat municipal. La resta de la casa pertany als descendents de Folch i Torres i ja està rehabilitada com a domicili particular.

 

Els primers treballs, ja visibles, consisteixen en la retirada de l'arrebossat deteriorat de la façana i la instal·lació de bastides per tal que els operaris puguin dur a terme la rehabilitació exterior. Tal i com ja va avançar David Abascal, Tinent d'Alcaldia d'Atenció Ciutadana i Comunicació i regidor de Patrimoni, en aprovar-se el projecte, "l'objectiu d'aquesta intervenció és la conservació de la torre, evitar que es deteriori encara més, i millorar el paisatge urbà". El pressupost d'aquesta primera fase de rehabilitació està xifrat en 41.382€ i és previst que estigui enllestida en un termini de 3 mesos. S'inclou la renovació de l'arrebossat exterior de la façana, la terrassa i la porxada, així com intervencions per evitar filtracions d'aigua i reparar finestres i tancaments. Tot plegat culmina amb el pintat de façanes i elements de fusta, per impermeabilitzar la torre i millorar-ne l'estètica. Més enllà d'aquestes actuacions que ara es duen a terme, el projecte complet de rehabilitació integral de la torre està pressupostat en 108.000€.

 

La torre de la Casa Folch compta amb uns jardins d'estil noucentista que l'Ajuntament va rehabilitar fa uns anys. Els jardins romanen tancats, excepte en esdeveniments puntuals com el Mercat Medieval, pel risc que suposa l'actual estat de la torre i per evitar accions vandàliques mentre aquest immoble municipal continuï sense ús.

 


Imatges relacionades

  • Vista de la Casa Folch des de l'av. Catalunya, amb algunes bastides ja instal·lades.

    Vista de la Casa Folch des de l'av. Catalunya, amb algunes bastides ja instal·lades.

  • Els operaris ja treballen en la rehabilitació de la torre de la Casa Folch.

    Els operaris ja treballen en la rehabilitació de la torre de la Casa Folch.