Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dijous, 3 de desembre

L'Ajuntament se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat

17 de setembre de 2019L’objectiu és promoure hàbits més sostenibles, segurs i saludables en el transport

 

Palau-solità i Plegamans se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat, una iniciativa que se celebra a Catalunya del 16 al 22 de setembre amb la participació d’institucions, entitats, associacions i operadors.

Per tal de conscienciar la població sobre la importància de la mobilitat sostenible, l’Ajuntament ofereix el servei d’autobús urbà de forma completament gratuïta entre els dies 16 i 22 de setembre, ambdós inclosos. Es poden consultar els horaris i el recorregut del bus urbà al web Transport públic i Mobilitat

 

Segons el regidor de Mobiltat i Transports, Ovidi Popescu: “Un dels objectius és donar a conèixer els avantatges del bus urbà entre els estudiants dels instituts i les escoles, que generen gran part de la mobilitat a la vila”. El regidor opina que “a més de premiar els usuaris i usuàries habituals, volem incentivar l’ús d’aquest transport en detriment del vehicle propi, amb la intenció de incidir en una reducció de la contaminació a la nostra vila”.

 

Jordi Plaza, regidor de Gestió Ambiental, considera que aquesta setmana “és una oportunitat per promoure els hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric”.

 

Amb el lema ‘Camina amb nosaltres!’, els objectius principals de la Setmana són els següents:

 • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
 • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
 • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
 • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
 • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

Imatges relacionades

 • Cartell Setmana Europea de la Mobilitat

  Cartell Setmana Europea de la Mobilitat

 • Autobús urbà gratuït fins el 22 de setembre

  Autobús urbà gratuït fins el 22 de setembre

Documentació adjunta

Enllaços relacionats