Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 5 de desembre

Alcaldes i alcaldesses del Vallès signen un manifest en suport als treballadors de Panrico

24 de gener de 2014L’alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, s’ha sumat a la signatura del manifest que han fet alcaldes i alcaldesses de 13 municipis del Vallès per mostrar el seu suport als treballadors i treballadores de Panrico, que ja porten més de 100 dies de vaga. El manifest recull l’aposta per una “economia de base industrial enfront d’una economia especulativa”.

 

Teresa Padrós ha manifestat el seu “absolut recolzament a les persones que pitjor s’ho estan passant en aquests moments, treballadors i treballadores que estan defensant els seus drets i els de les seves famílies”. En aquest sentit, el manifest recull el suport “als treballadors i treballadores de Panrico, en la seva lluita en defensa dels seus llocs de treball, per considerar que les errades en la gestió empresarial fetes per la direcció de Panrico no han de recaure sobre els treballadors que han continuat fent la seva feina, amb el màxim esforç, per mantenir la qualitat dels  productes”.

 

A més, les autoritats locals han reclamat al govern de la Generalitat “que no accepti la rebaixa en les condicions de treball, com única forma de fer més rendibles les empreses, ja que la precarietat laboral comporta menys professionalitat dels treballadors i productes amb baixa qualitat”. I han afegit que la Generalitat ha d’exigir “a la direcció de Panrico un tracte no discriminatori en l’aplicació de l’ERO a la planta de Santa Perpètua de Mogoda, tenint present que en aquesta planta ja es va produir un altre ERO l’any 2011 amb reduccions salarials i de plantilla i que l’empresa va adquirir el compromís del manteniment, durant quatre anys, dels llocs de treball”.

 

El manifest conclou amb l’afirmació rotunda dels alcaldes i alcaldesses que manifesten que “no ens volem resignar a perdre 234 llocs de treball directes i molts altres llocs indirectes al nostre territori”. I demanden per a Catalunya “empresaris amb veritable vocació industrial per tal que el nostre territori continuï sent un referent per al nostre país”, excloent els fons d’inversió especulatius.

 

En la roda de premsa que s’ha fet posterior a la signatura del manifest, Ginés Salmerón, president del Comitè de Vaga de Panrico, ha agraït el suport dels alcaldes i la premsa en tot el procés i ha assegurat que “volem seguir la vaga perquè si comencem a treballar ens fan fora igualment”. Segons ha explicat Salmerón, en aquests moments no disposen de cap calendari de reunions amb l’empresa proposat per la Generalitat, però ha recordat que els treballadors “mai ens hem negat a negociar, cosa que sí ha fet l’empresa”. A més, ha afegit, que en aquests moments estan preparant una demanda “per vulneració del dret de vaga ja que l’empresa està portant productes de la resta de l’estat per vendre diàriament a Catalunya”.

 

Salmerón també ha explicat que els vaguistes van crear una caixa de contingència per ajudar les famílies que s’ho estan passant pitjor, “però els recursos comencen a ser escassos i les situacions s’estan agravant”. En aquest sentit, els alcaldes i alcaldesses han posat a disposició dels treballadors els serveis municipals de cada ajuntament per tal d’ajudar en tot allò que necessitin.

 

Els signants del manifest de suport han estat els alcaldes i alcaldesses de Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Cerdanyola del Vallès, La Llagosta, Mollet del Vallès, Montornès del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Sabadell, Santa Perpètua de Mogoda, Sentmenat i Terrassa.


Imatges relacionades

  • Unes 500 persones s'han concentrat a la plaça de la Vila de Santa Perpètua de Mogoda per donar suport als treballadors de Panrico

    Unes 500 persones s'han concentrat a la plaça de la Vila de Santa Perpètua de Mogoda per donar suport als treballadors de Panrico

  • 13 alcaldes i alcaldesses han donat el seu suport als vaguistes

    13 alcaldes i alcaldesses han donat el seu suport als vaguistes

  • Els alcaldes i alcaldesses han estat al costat del Comité de Vaga de Panrico

    Els alcaldes i alcaldesses han estat al costat del Comité de Vaga de Panrico

Documentació adjunta