Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Resum del Ple municipal ordinari del 30 d'octubre de 2019

#Plens

31/10/2019

El Ple Municipal de Palau-solità i Plegamans va celebrar ahir, dimecres 30, la sessió ordinària del mes d'octubre. Es pot escoltar l’àudio sencer de la sessió. Està disponible al web de Ràdio Palau (www.radiopalau.cat) durant un mes i de forma permanent al lloc web de l’Ajuntament (www.palauplegamans.cat), apartat Ple Municipal. A més podeu veure tota la sessió que es va emetre en directe en el canal de Youtube de l’Ajuntament.

 

El Ple Municipal està format per 17 membres. En aquesta sessió van ser només 15 regidors, per l’absència de la regidora del grup municipal de Primàries i d'una regidora del grup municipal del PSC. Els regidors i regidores presents al Ple Municipal van emetre els seus vots per aprovar o rebutjar els següents punts de l’ordre del dia:

 

  1.  2 i 3 El Ple aprova per unanimitat les actes de les sessions de ple de data 26 de setembre, 15 d’octubre i 21 d’octubre de 2019
  1. El Ple aprova la modificació de les ordenances fiscals per a l'exercici 2020.

 Aprovat. Votacions:

  • 9 vots a favor: ERC (6), JxP (3)
  • 6 vots en contra: PSC (4), Cs (2).
  1. El Ple aprova la modificació de crèdits número 7 per a la senyalització de la via pública i per l'enllumenat públic.

 Aprovat. Votacions:

  • 11 vots a favor: ERC (6), JxP (3), Cs (2)
  • 4 abstencions: PSC (4)
  1. El Ple aprova la modificació del preu públic per a la prestació d’activitats esportives promogudes per l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.

Aprovat. Votacions:

  • 11 vots a favor: ERC (6), JxP (3), Cs (2)
  • 4 abstencions: PSC (4)

 

  1. El Ple dóna compte de l’informe d’intervenció trimestral respecte del pagament de factures tercer trimestre de 2019.
  1. el Ple retira aquest punt de l'ordre del dia referent a l'aprovació del text refós del pla especial de les zones afectades per un esdeveniment de subsidència (la falla) en el terme municipal de #PsiP. S'ajorna per al Ple de novembre.
  1. El Ple retira i ajorna el debat del punt referent a la modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística municipal de les zones incloses a l’illa delimitada pels carrers Mercaders, Santa Margarida de Boada Vell, av. Camí Reial, ronda Boada Vell i a carrer Metal·lúrgia.
  1. El Ple aprova per unanimitat el pla local de seguretat viària 2019-2022.
     
  2. El Ple aprova la xifra de població data referència 1 de gener de 2019, que puja a 14.771 habitants.
     
  3. El Ple aprova per unanimitat la correcció d’errors materials del plec de clàusules administratives particulars que regulen la contractació dels serveis de recollida de residus, neteja viària, deixalleria i recollida de fibrociment de #PsiP, per a l’any 2020.
  1. El Ple aprova per unanimitat nomenar el representant de la corporació davant òrgan supramunicipal Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC). Serà el regidor de JxP, Ovidi Popescu.
  1. El Ple aprova nomenar els representants en el Consell Assessor del Comerç i del Consum. 
     
  2. El Ple ratifica per unanimitat la resolució de l'Alcaldia de suport a la convocatòria de la 3a vaga pel clima del 27s i per l'emergència climàtica.
  1. El Ple dóna coneixement de la resolució de l'Alcaldia de modificació de la denominació de la regidoria 'd'Acció Social, Igualtat i Dones' per 'Acció Social, Igualtat, Feminisme i polítiques LGTBI+'
  1. El Ple rebutja la moció que presenta el grup municipal PSC-CP a favor de revertir la greu situació financera de les universitats públiques del nostre país.

Rebutjat. Votacions:

  • 6 vots a favor: PSC (4), Cs (2)
  • 9 vots en contra: ERC (6), JxP (3)
  1. El Ple rebutja la moció que presenta el grup municipal Cs de condemna de la violència i el terrorisme en democràcia.

Rebutjat. Votacions:

  • 2 vots a favor:  Cs (2)
  • 9 vots en contra: ERC (6), JxP (3),
  • 4 abstencions: PSC (4)

 

  1. El Ple aprova per unanimitat la moció que presenten els grups municipals del PSC-CP i Cs, i a la que s'hi sumen ERC i JxP amb algunes esmenes, sobre la problemàtica dels porcs senglars a Palau-solità i Plegamans i a la província de Barcelona.
  1. El Ple aprova per unanimitat la moció que presenta el grup municipal PSC-CP amb motiu del Dia Internacional dels Estudiants.
  1. El Ple rebutja la moció que presenta el grup municipal PSC-CP sobre la declaració d'emergència climàtica i ambiental a la vila de Palau-solità i Plegamans.

 

Rebutjat. Votacions:

  • 6 vots a favor:  PSC (4), Cs (2)
  • 9 vots en contra: ERC (6), JxP (3)
  1. El Ple dóna compte de les resolucions emeses per l'Alcaldia i acords de la junta de govern local des de l'última sessió plenària.

En la recta final del Ple pot intervenir el públic, i en aquesta sessió ho van fer representants veïnals del barri de Can Cortès per demanar informació sobre diferents temes com la medicions del soroll durant la Festa Major, o la doble direcció del carrer Folch i Torres.

 

Es poden escoltar els debats, així com les intervencions del públic, a l’àudio de la sessió plenària.

Torna



Comparteix aquest contingut