Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 15 de desembre

‘MÍTING (Entesa per Catalunya)', èxit total al Teatre de la Vila

30 de març de 2009El Teatre de la Vila de Palau-solità i Plegamas va quedar-se petit el divendres dia 27 de març, ja que les entrades per veure l'obra de teatre Míting (Entesa per Catalunya) es van exhaurir dies abans de la funció. Els afortunats que van omplir el teatre en sortiren absolutament meravellats i entusiasmats. Abans, a l'entrada, van ser rebuts per Àlex Casanovas, un dels actors de l'obra, que va saludar una per una totes les persones que entraven a la sala.

Tot i els esforços d'en Casanovas, l'obra va començar a tres quarts d'onze de la nit. No sols per l'acomodament d'un públic que va ocupar totes les butaques, sinó també pel fet que el 27 de març va ser la jornada per celebrar el Dia Internacional del Teatre. Tal com va destacar en el seu discurs el regidor de Cultura de l'Ajuntament palauenc, Miquel Truyols, “no hi ha millor homenatge que omplir de gom a gom el Teatre de la Vila”.

A dalt de l'escenari, dos únics personatges, representats per Àlex Casanovas i Santi Ibáñez, van donar vida a l'obra, dirigida per Pere Planella i produïda pel mateix Planella i Roger Cònsol. L'obra és una sàtira política que, amb molt d'humor, ironia i crítica, reivindica que la ciutadania esdevingui un actor principal de la gestió política.

En la primera part els actors representen un míting, recolzats amb projeccions en vídeo, en el qual deixen en evidència la buidor dels discursos polítics. En la segona, parodien els polítics i la política, tot reivindicant la participació ciutadana en la presa de decisions. A banda de qüestionar la forma de fer política, la peça també introdueix moltes reflexions al voltant de la indentitat cultural catalana.

Cal destacar que en la representació palauenca hi van participar el Geganters i Grallers de la vila, que van tenir el seu espai en dos moments puntuals, com a bons representants de la cultura popular de la vila.


Imatge

Imatges relacionades