Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 19 de març

La morositat centra la primera sessió del cicle adreçat al teixit empresarial i comercial del municipi organitzat per l’Ajuntament

9 de novembre de 2011L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha organitzat un cicle de sessions adreçat a empresaris, comerciants, pimes i particulars per parlar de diferents temes que els afecten especialment en aquests moments de crisi econòmica.

 

La primera sessió de “Cobrar o no cobrar, aquesta és la qüestió”, es va realitzar ahir al matí a la Masia de Can Cortès, i es va parlar de situacions i estratègies per combatre la morositat, un dels fenòmens que més dimensió ha assolit en els darrers temps.

 

Segons Josep Pey, ponent de la sessió, actualment el 90 per cent de les empreses catalanes cobra els seus serveis i productes amb retard i el 64 per cent s’han vist afectades per la morositat tant privada com pública. Amb aquestes dades, Pey va adreçar-se a la desena d’empreses i comerços del municipi participants per afirmar que precisament la morositat és una de les causes del tancament de les empreses.

 

Els participants van poder exposar casos particulars i aprofundir en aspectes econòmics com el comportament dels pagaments dels països europeus i de les pròpies comunitats autònomes. Segons les dades, Espanya, juntament amb la resta de països del sud d’Europa (Itàlia, Portugal i Grècia), són dels països en els que els terminis de pagament són més llargs, “i això està lligat a la nostra cultura. S’ha de gestionar millor”, va afirmar Pey. Per comunitats autònomes, també és destacable que les comunitats autònomes del sud de l’estat paguen amb més retard que les del nord.

 

Demà dijous 10 de novembre se celebra la segona sessió sobre la morositat. En aquest cas, es proposarà als assistents estratègies de resposta, preventives i correctives, davant les diferents situacions en què es poden trobar.

 

L’alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, va destacar la importància i la necessitat que l’Ajuntament posi a disposició del teixit empresarial i comercial del municipi aquests tipus de sessions de formació en moments complicats. L’alcaldessa també va lloar l’esperit dels empresaris, comerciants i particulars que, tot i les dificultats, continuen al capdavant dels seus negocis afrontant l’actual crisi econòmica.

 

Seguint aquesta línia de suport al teixit comercial i empresarial del municipi, l’Ajuntament ha organitzat una consultoria tutoritzada gratuïta amb l’objectiu de facilitar eines que permetin a les empreses superar amb èxit l’actual context socioeconòmic. Aquesta consultoria estarà dividida en vuit sessions en les que es parlarà de fonaments financers, balanç de situació i compte de resultats, anàlisi econòmicofinancera, tresoreria, gestió de liquiditat a les pimes, reducció de costos, productes financers i negociació bancària. Les dates de les sessions seràn el 16 de desembre d’enguany i 10, 13, 17, 20, 24, 27 i 31 de gener de 2012 a l’edifici DESOC, al carrer Folch i Torres, 88-90. Per participar-hi cal inscriure’s al telèfon 93.864 53 16 o enviar un correu electrònic a desoc@palauplegamans.cat.Imatges relacionades

  • Imatge de la sessió empresarial

    Imatge de la sessió empresarial