Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 14 de novembre

Palau-solità i Plegamans commemora el Dia Internacional envers la violència de gènere

25 de novembre de 2011L’alcaldessa, Teresa Padrós, destaca la feina de les treballadores socials en favor de la Igualtat

 

 

 

Més d’una cinquantena de persones s’han reunit aquest migdia a la Plaça de la Vila de Palau-solità i Plegamans per commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la violència envers les dones. Durant l’acte, l’alcaldessa del municipi, Teresa Padrós, ha lamentat totes les víctimes d’aquest tipus de violència i ha remarcat que les dones no només pateixen la violència al seu entorn familiar, sinó que “en moltes ocasions, al lloc de feina també es pateix un tipus de violència que és més psicològica que física”. Segons l’alcaldessa, “algunes actituds i expressions poc democràtiques constitueixen també una forma de violència”.

 

Padrós, que ha excusat l’assistència a l’acte de la regidora d’Igualtat, Àngels Marcuello, ha volgut estar acompanyada durant el seu discurs per les treballadores socials de l’Ajuntament “ja que són elles les que treballen més directament amb els casos de violència de gènere. Són les que pateixen les situacions més difícils”. En aquest sentit, i per petició expressa de l’alcaldessa, ha estat la tècnica d’Igualtat de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, Laura Serrano, l’encarregada de llegir el manifest que el consistori va aprovar ahir al vespre durant la sessió plenària.

 

El manifest destaca que “la violència envers les dones és una vulneració dels drets humans i un obstacle per assolir la pau i el progrés de les nacions i del pobles; no tan sols destrueix vides, sinó que també soscava el desenvolupament de les dones en llibertat i la possibilitat que puguin exercir la plena ciutadania en igualtat de condicions”.

 

En el que portem d’any, han estat ja 54 dones les víctimes mortals d’aquest tipus de violència a tot l’Estat, 8 d’elles a Catalunya. En aquest sentit, el manifest destaca que “som conscients, però, que cal seguir treballant per remoure els valors i els models simbòlics que perpetuen els estereotips sexistes i fan possible la violència masclista. Per això, cal seguir invertint esforços en la prevenció i la sensibilització social, i fer de l’educació l’eina bàsica per abocar les generacions futures a viure en un món on les relacions entre uns i altres estiguin lliures de violència”.

 

Seguint aquesta directriu, la Regidoria d’Igualtat ha instal·lat durant tot el matí estands informatius a diferents punts de Palau-solità i Plegamans on es podien omplir enquestes anònimes sobre les situacions que deriven en violència i que sovint no són reconegudes com a tal, especialment pels més joves. En aquest sentit, cal destacar l’especial incidència que s’ha fet a la porta de l’Institut de secundària Ramon Casas i Carbó, on tècniques de Serveis Socials explicaven als joves que situacions com el control del vestuari, de les actituds o dels amics també són formes de violència. Els estands també s’han instal·lat davant del Centre d’Atenció Primària i a la Plaça de la Vila.Imatges relacionades

  • Algunes de les treballadores socials amb l'alcaldessa Teresa Padrós

    Algunes de les treballadores socials amb l'alcaldessa Teresa Padrós