Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 21 de novembre

L’Ajuntament inicia el procés d’eliminació de l’antena de telefonia del carrer Folch i Torres

13 de gener de 2012L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha iniciat el procés per eliminar de forma definitiva l’antena de telefonia del carrer Folch i Torres, una de les grans reivindicacions del veïnat de la zona. Aquest procés s’inicia després que una sentència judicial hagi donat la raó a l’Ajuntament i obliga a l’empresa Movistar a retirar-la de l’edifici on està situada per incompliment de les normatives urbanístiques.

 

De moment, i abans de començar la retirada de l’antena, s’estan instal·lant dues provisionals per tal de mantenir el servei de telefonia mòbil al municipi sense cap interrupció. Aquestes dues antenes provisionals es situen al carrer Oliana i al costat del Cementiri de Plegamans. En aquest sentit, l’Ajuntament ha enviat una carta informativa al veïnat de la zona per informar d’aquestes noves instal·lacions provisionals.

 

Un cop estiguin enllestides les antenes provisionals de telefonia, s’iniciarà el desmantellament de l’antena del c. Folch i Torres. L’Ajuntament preveu que aquesta última operació es dugui a terme en un cap de setmana i així minimitzar les molèsties a la ciutadania, ja que s’haurà de tallar el trànsit en un tram del c. Folch i Torres. Des de l’Ajuntament es preveu que tot aquest procés estigui enllestit a finals de gener o principis de febrer.

 

Per altra banda, i de forma paral·lela, l’Ajuntament està treballant en la redacció d’un Pla Especial d’ordenació urbanística d’instal·lacions de telefonia mòbil que regularà on es podran ubicar aquesta mena d’instal·lacions.

 

Des de l’Ajuntament es vol remarcar que la sentència que obliga Movistar a retirar l’antena del carrer Folch i Torres estableix la mesura per qüestions exclusivament urbanístiques. De fet, al Pavelló Municipal d’EsportsMaria Víctor (situat a pocs metres de l’antena de telefonia mòbil que ara es retira) hi ha hagut un dispositiu que ha mesurat les radiacions a la zona durant un període d’uns dos anys. En tot aquest temps s’han recollit valors que estaven molt per sota del límit que marca la normativa.Imatges relacionades

  • Antena del carrer Folch i Torres

    Antena del carrer Folch i Torres