Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dilluns, 18 de febrer

L’Ajuntament contracta set persones a través del Projecte Impuls per fer diverses tasques

30 de gener de 2012Un total de set persones (tres dones i quatre homes) estan realitzant diverses tasques després d’haver estat contractades per l’Ajuntament per un període de 6 mesos. Totes elles estan empadronades a Palau-solità i Plegamans, estan inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya, es trobaven en situació d’atur de llarga durada, havien exhaurit el subsidi i s’enfrontaven, per tant, a una situació vulnerable.

 

Aquests són criteris de selecció instaurats pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per a aquests contractes vinculats al Projecte Impuls. Així, les persones han estat contractades després de formar part de la llista de 61 preseleccionades pel SOC i de la darrera selecció feta per l’Ajuntament, que s’ha valorat seguint, entre altres, aquests criteris: l’experiència laboral, la formació i les motivacions manifestades, que fossin persones que feien una recerca activa de feina, el risc d’exclusió social, l’actitud personal i la capacitat de treball en equip.

 

Concretament, les tres dones fan tasques a Parcs i Jardins a temps parcial. Dos homes han estat contractats com a peons pintors, un més com a oficial de primera de paleta i el darrer com a peó de la construcció. Els quatre últims compten amb un contracte de jornada completa. Les tasques assignades són el manteniment i la millora de zones verdes, incloent-hi el Parc de l’Hostal del Fum, treballs de manteniment i millora a la via pública i a equipaments com escoles i espais esportius municipals.

 

Totes les persones contractades reben la formació corresponent i obligatòria en prevenció de riscos laborals, així com en coneixements tècnics i específics sobre l’àrea en la que treballen i en tècniques de recerca de feina que se’ls imparteix des del Servei de Desenvolupament Empresarial i Ocupació (DESOC) de l’Ajuntament. Tota aquesta formació és obligatòria, tal i com estableixen els contractes, i té l’objectiu d’oferir un valor afegit a aquesta experiència laboral.

 

Projecte Impuls

Aquestes contractacions s’han dut a terme dins el marc del Projecte Impuls, que és una iniciativa finançada pel Fons Social Europeu per tal que els ajuntaments contractin persones aturades. És el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya qui aprova el projecte i la subvenció, si bé el SOC és l’entitat referent i l’encarregada de fer la preselecció de candidats. Els ajuntaments són els qui proposen els llocs de feina a cobrir i els perfils necessaris, els qui fan la selecció última i els qui contracten les persones seleccionades.Imatges relacionades

  • Els peons i oficials d'obra estan arreglant voreres en mal estat

    Els peons i oficials d'obra estan arreglant voreres en mal estat