Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 14 de novembre

L’OMIC col·labora amb l’institut per formar els joves com a consumidors responsables

23 de març de 2012L’Institut Ramon Casas i Carbó està portant a terme aquesta setmana un crèdit de síntesi amb els alumnes de 3r d’ESO que està dedicat al consum responsable. L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) col·labora amb aquesta setmana de formació especial impartint dos tallers, facilitant una exposició i organitzant una activitat pràctica. Per a la regidora de Consum, Carme Cabeza, “és molt positiu que des dels centres educatius es formi els joves perquè siguin consumidors responsables, coneixedors dels seus drets, i per tant, siguin capaços d’exercir-los”.

 

El primer taller, Un cop d’ull al consum, és una xerrada que pretén proporcionar coneixements teòrics al voltant de l’activitat de consum. Entre altres qüestions, se’ls va concretar la identificació de qui és el consumidor, quins són els requisits que s’han de complir perquè s’esdevingui una relació de consum, què són els documents contractuals, com els tiquets o les factures, o com exercir els drets del consumidor. El segon taller va focalitzar-se en la publicitat amb l’objectiu principal de donar-los eines per poder analitzar-los des d’un punt de vista crític, així com saber detectar quan es poden donar casos de publicitat il·lícita, prohibida o enganyosa i quins són els drets dels consumidors davant d’això i quins són els sistemes de control.

 

Per últim, els nois i noies van rebre formació teòrica i pràctica sobre com fer una reclamació. Amb aquest objectiu es va desplaçar fins a l’institut una oficina mòbil de reclamació de la Diputació de Barcelona. Allà els alumnes van plantejar situacions fictícies i les reclamacions corresponents. A banda de les activitats en que han col·laborat l’OMIC i la Diputació de Barcelona, els alumnes de 3r d’ESO fan durant tota la setmana moltes altres activitats formatives relacionades amb el consum.Imatges relacionades

  • Imatge de la unitat mòbil de consum a l'Institut Ramon Casas i Carbó

    Imatge de la unitat mòbil de consum a l'Institut Ramon Casas i Carbó