Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 26 de setembre

El Teatre de la Vila estrena façana alhora que millora l’aïllament acústic i tèrmic

25 de gener de 2013



L’Ajuntament ha culminat recentment les obres de millora al Teatre de la Vila. El més visible és la reforma que s’ha fet de la façana principal, però tal i com explica el regidor d’Equipaments, David Abascal, “l’objecte principal de l’obra és la millora de l’aïllament acústic i tèrmic”. L’obra Temps, de Quim Masferrer, que es representa aquesta mateixa nit, és el primer espectacle de la Programació Estable de Teatre que acull aquesta sala després de finalitzar-se els treballs.

 

La millora de l’aïllament acústic ha comportat el tapiat de les finestres superiors de la façana principal. També s’han canviat les portes, col·locant-hi unes que aïllen millor el so i la temperatura. Pel que fa a les façanes, s’hi ha renovat el revestiment de ciment i s’ha culminat amb el repintat dels murs, així com amb la instal·lació d’un nou cartell metàl·lic que identifica l’equipament. En paral·lel s’han modificat els ràfecs situats a sobre de les tres portes de la façana principal per protegir-les de l’aigua de pluja. A més s’introdueixen millores en la il·luminació externa de la façana mitjançant uns programadors perquè l’encesa i apagada de llums sigui automàtica. Aquest conjunt de treballs ha suposat per a l’Ajuntament una inversió pressupostada de 21.832,50€.

 

Aquesta intervenció al Teatre de la Vila s’ha fet de forma coordinada amb altres treballs que s’han dut a terme a la Sala Polivalent. I és que, malgrat que són dos equipaments diferents, es tracta de dos edificis contigus i units, que comparteixen elements com l’escenari, els lavabos i camerinos i el sistema de climatització. En concret, a la Sala Polivalent també s’han introduït millores en l’aïllament tèrmic, alhora que s’ha modificat el vestíbul mitjançant la construcció de nous envans a l’entrada de la mateixa i amb la reubicació del mobiliari d’emmagatzematge. Això ha comportat la reubicació d’interruptors de llum i del quadre elèctric. L’Ajuntament ha invertit en les actuacions a la Sala Polivalent 5.232,08€.

 

Malgrat aquestes millores, Abascal matisa que la climatització d’ambdós equipaments s’ha millorat “però no ha quedat completament resolta”. I és que conformen un únic espai de grans dimensions i el sistema de climatització requereix un “gran consum energètic sense que el resultat sigui completament satisfactori”. Així, de cara al futur les opcions són múltiples, fins i tot la construcció d’un nou teatre. “L’edifici actual és molt antic i està més que amortitzat, així que potser sigui més rendible la construcció d’un nou teatre enlloc de fer una remodelació a gran escala de l’actual”.



Imatges relacionades

  • 130125 teatrevila fiobres2

    130125 teatrevila fiobres2

  • 130125 teatrevila fiobres1

    130125 teatrevila fiobres1

  • Teatre de la Vila, abans de la reforma

    Teatre de la Vila, abans de la reforma

Enllaços relacionats