Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
divendres, 14 de desembre

Els més petits aprenen els drets bàsics dels consumidors amb un taller de l’OMIC

19 de febrer de 2013L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha organitzat junt amb la Diputació de Barcelona un taller que s’ha dut a terme amb els alumnes de P4 de les escoles Can Periquet i Josep M. Folch i Torres.

 

Tal i com explica la Tinenta d’Alcaldia d’Acció Social i regidora de Consum, Carme Cabeza, “es tracta d’uns tallers per introduir el món del consum als més petits, amb la finalitat que aprenguin qüestions bàsiques dels seus drets i deures”. El contingut concret del taller és l’etiquetatge, la identificació del preu, el comprovant de venda (tiquet), la garantia i la possibilitat de reclamar.

 

El taller es desenvolupa amb dos tècnics de Consum de la Diputació de Barcelona i la tècnica de l’OMIC. Es realitza un simulacre d’adquisició d’un producte, convertint l’aula en una botiga de joguines. Els alumnes s’encarreguen d’etiquetar els productes, triar-los i pagar-los a caixa. Els nens poden jugar amb l’element que han adquirit i si algun d’ells no funciona, se’ls explica que tenen dret a reclamar i se’ls donen nocions bàsiques de com fer-ho i dels mecanismes de protecció que les administracions posen a l’abast de la ciutadania.

 

Així, els tallers s’han convertit en un joc on els nens i nenes han après el rol de comprador i venedor i els seus drets com a consumidors. S’han aprofitat les sessions perquè aprenguessin a concebre el significat dels diners i començar a manegar-se amb les quantitats, els preus... Els petits alumnes han mostrat unes ganes enormes de participar en les activitats que els proposaven els tècnics. Tot plegat s’ha dut a terme amb la col·laboració de les mestres dels diversos grups.Imatges relacionades

  • 130219 talleromic parvulari01

    130219 talleromic parvulari01

  • 130219 talleromic parvulari02

    130219 talleromic parvulari02

  • 130219 talleromic parvulari03

    130219 talleromic parvulari03