Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 19 de setembre

Un agent cívic fa pedagogia per evitar que es llencin escombraries al carrer

4 de març de 2013L’Ajuntament ha demanat a l’empresa concessionària del servei de recollida d’escombraries i neteja viària, PAU, que destini un treballador com a agent cívic per fer pedagogia quan vegi persones que abandonen bosses d’escombraries al carrer.

 

“La  mesura es mantindrà fins que veiem que aquestes persones es fan responsables també de la netedat al poble i que la situació millori”, explica el regidor de Gestió Ambiental, Pedro Sánchez, en declaracions fetes a Ràdio Palau. “En una primera instància no se sancionarà –amplia Sánchez- però l’agent sí té ordres d’avisar l’Ajuntament o la Policia Local quan hi hagi persones reincidents que continuen abandonat bosses al carrer després que l’agent els hagi explicat com s’han de separar i tractar els residus i que abandonar-los al carrer és una actitud incívica que pot comportar sancions recollides a l’Ordenança de Civisme”. Les sancions per aquesta mena d’accions van dels 120€ als 3.000€.

 

L’Ajuntament ha identificat 28 punts negres al municipi on s’hi acostumen a abandonar escombraries. Aquests 28 indrets formen part del total de 163 punts del municipi on hi ha els contenidors de recollida selectiva de paper i cartró, vidre i envasos lleugers. En alguns d’aquests, a més a més, hi ha contenidors específics per a la recollida d’oli domèstic usat. L’agent cívic recorrerà tots els indrets del municipi on hi ha els contenidors per fer la tasca pedagògica que se li ha encarregat.

 

A Palau-solità i Plegamans només hi ha contenidors al carrer de recollida selectiva de paper i cartró, envasos lleugers, vidre i oli domèstic utilitzat. Els residus orgànics i el rebuig es recullen mitjançant el servei de porta a porta. La brossa orgànica es recull tots els dies, a partir de les 22h, excepte els dimarts i els dijous. El rebuig –tot allò que no es pot reciclar- es recull els dijous, també a partir de les 22h, i amb el mateix sistema del porta a porta. A més a més, el municipi disposa d’una Deixalleria Municipal on s’hi poden dipositar tota mena de residus domèstics i altres serveis com la recollida a domicili de voluminosos i restes de poda, entre altres.Imatges relacionades

  • Bateria de contenidors amb avisos sobre la infracció d'abandonar bosses al carrer

    Bateria de contenidors amb avisos sobre la infracció d'abandonar bosses al carrer

Enllaços relacionats