Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 16 d'octubre

Els alumnes de l’institut fan un crèdit de síntesi sobre consum amb la col·laboració de l’OMIC

12 de març de 2013Els alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Ramon Casas i Carbó cursen durant aquesta setmana un crèdit de síntesi sobre el consum responsable. D’entre les activitats que desenvolupen els joves durant la setmana, n’hi ha que compten amb la col·laboració de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) i de la Diputació de Barcelona. Aquest és el 6è any en què l’Ajuntament ofereix aquesta col·laboració amb l’institut.

 

Carmen Cabeza, Tinenta d’Alcaldia d’Acció Social i regidora de Consum, assegura que “entre les moltes funcions que duu a terme l’OMIC s’hi compta la formació i la divulgació dels drets i deures que tenen els consumidors”. En aquest sentit, Cabeza afegeix que “és molt important fer aquesta tasca amb els joves quan es pot dir que comencen a ser consumidors autònoms”.

 

Entre les activitats que fan els alumnes aquesta setmana amb la col·laboració de l’OMIC s’hi inclouen un taller d’informació bàsica sobre el consum i un altre sobre publicitat que té l’objectiu que els joves sàpiguen analitza-la de forma crítica. També s’ha organitzat una exposició sobre el consum, els drets i deures que s’hi vinculen i les institucions i serveis que existeixen per fer-los valer.

 

Per últim, els nois i noies reben formació pràctica i teòrica sobre com fer una reclamació per temes de consum. Amb aquesta finalitat s’ha desplaçat fins al centre educatiu una oficina mòbil de reclamació de la Diputació de Barcelona. Allà cada persona fa un paper: de consumidor, de botiguer i de tècnic de l’OMIC. Mitjançant aquesta simulació els joves aprenen i posen en pràctica els conceptes que s’han explicat anteriorment, qüestions com els drets que els assisteixen, les garanties que han de tenir els productes o com tramitar una reclamació a través d’organismes com l’OMIC, entre altres temes que treballen durant el crèdit de síntesiImatges relacionades

  • L'oficina mòbil de reclamació, amb un grup d'alumnes de l'institut

    L'oficina mòbil de reclamació, amb un grup d'alumnes de l'institut