Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 14 de novembre

Comencen a aplicar-se les noves taxes per l’ús de la Deixalleria Municipal

17 d'abril de 2013Entre aquestes s’inclou el cobrament de 2€ per cada saca de poda, per fer front al cost de la recollida i la gestió de restes vegetals

 

El divendres 19 d’abril entren en vigor les noves taxes per la utilització de la Deixalleria Municipal i per la gestió que es fa dels residus que s’aporten. Aquestes taxes s’estableixen a l’Ordenança fiscal núm. 29, aprovada al Ple Municipal del 20 de desembre del 2012. Els conceptes de les taxes ja existien en anys anteriors, si bé s'han actualitzat les tarifes. L'única taxa que es crea de nou és el cobrament de 2€ per cada saca de poda que utilitzin els usuaris. S’estableix un preu de 2€ per saca per fer front al cost de la recollida a domicili i la gestió posterior dels residus vegetals. El mateix divendres estaran disponibles 1.500 noves saques de recollida de poda, amb la qual cosa es preveu solucionar el problema de manca de saques que hi ha hagut en les darreres setmanes.

 

Pedro Sánchez, regidor de Gestió Ambiental de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, especifica que “l’Ordenança fiscal que estableix les taxes per l’ús de la Deixalleria Municipal va entrar en vigor del 2 de gener del 2013, però no s’ha aplicat fins al 19 d’abril per motius d’organització interna”. Entre els motius d’endarreriment d’aplicació d’aquestes taxes s’hi compten la verificació de la bàscula que pesa els residus que aporten els usuaris i l’establiment del sistema de cobrament, que es farà a través de l’Oficina de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona.

 

Les taxes per la utilització de la Deixalleria Municipal són les següents:

  

Residu Límit mensual exempt de tarifa Tarifa
Terres i runes 1.000kg 0,10€/kg
Fustes 1.000kg 0,10€/kg
Voluminosos 1.000kg 0,10€/kg
Esporga (restes vegetals)* 1.000kg 0,10€/kg
Pneumàtic bicicleta 2 unitats 1,40€/unitat
Pneumàtic moto o cotxe 2 unitats 2,15€/unitat
Pneumàtic camió 2 unitats 4,33€/unitat
Saca de poda i restes vegetals --- 2€/unitat

 

*Restes vegetals aportades per l'usuari a la Deixalleria Municipal amb els seus mitjans 

 

 

Els residus que no apareixen en aquesta taula no estan subjectes a cap taxa. S’han establerts límits mensuals als residus subjectes a taxes que s’aporten perquè es considera que per sobre dels 1.000kg de pes al mes -o de 2 unitats en el cas dels pneumàtics- es tracta de residus provinents d’activitats empresarials. D’aquesta manera s’assegura la gratuïtat per als residus que es generen als domicilis de ciutadans empadronats al municipi.

 

Sistema de cobrament

El cobrament de les taxes es fa a través de l’Oficina de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona que s’encarrega del cobrament de tributs a Palau-solità i Plegamans. Quan l’usuari aporta residus a la Deixalleria Municipal, el personal d’aquest equipament li lliura un albarà. Si s’utilitza la saca de poda de recollida a domicili o si se superen els límits establerts a la taula exposada s’indicarà a l’albarà la taxa que ha de pagar l’usuari.

 

Per simplificar el pagament, s’enviarà una carta de liquidació el mes de juny als domicilis dels usuaris que hagin de pagar 6€ o més. Si no se supera aquesta quantitat al juny, la carta de liquidació s’enviarà al desembre. Allà s’hi detallarà a través de quins sistemes es pot satisfer la quantitat en qüestió i el termini de pagament. En cap cas es cobraran les taxes a la Deixalleria Municipal.Imatges relacionades

  • Part de les instal·lacions de la Deixalleria Municipal

    Part de les instal·lacions de la Deixalleria Municipal

Enllaços relacionats