Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dijous, 20 de setembre

Multitudinària celebració de les Festes de Sant Isidre

21 de maig de 2013Palau-solità i Plegamans va celebrar el passat cap de setmana les Festes de Sant Isidre. El gruix d’actes de Sant Isidre va arribar el diumenge, amb el protagonisme de la tradicional desfilada i benedicció dels animals i les carrosses participants. En total, una quinzena de carrosses ben guarnides per entitats i associacions, a més de particulars que van homenatjar el patró de la pagesia. Les festes d’enguany han sigut especials perquè el Patronat de Sant Isidre, organitzador de l’activitat, ha celebrat aquest any els seus 30 anys d’història.

 

En aquest sentit, l’Alcaldessa del municipi, Teresa Padrós, va felicitar l’entitat i la va animar a continuar amb “la gran feina que fan per tal de mantenir les tradicions del nostre poble”. També els va lliurar una placa commemorativa de l’aniversari. A més, va aprofitar per anunciar que l’Ajuntament està preparant una Fira de la Terra, coincidint amb la Festa del Segar que se celebrarà a mitjans de juny, i una publicació relacionada amb la memòria històrica de la pagesia del municipi.

 

Per la seva banda, el president honorari del Patronat de Sant Isidre, Josep Cuyàs, va explicar que a partir d’enguany l’entitat també celebrarà la diada de Sant Galdric, patró dels pagesos catalans, que serà al mes d’octubre.  

 

Durant el matí, i en acabar la desfilada, els assistents es van reunir al Pavelló Municipal Maria Víctor per ballar les sardanes de l’Agrupació Sardanista i gaudir, especialment, del Ball de Gitanes, que enguany també ha celebrat els 30 anys de les colles. I aquesta efemèride es va fer, a més, celebrant que a la pista tenien un total de 140 balladors de les tres colles: petits, mitjans i adults. El públic assistent, més de 700 persones, va gaudir d’allò més amb les actuacions d’unes colles ben nodrides. La jornada es va completar amb un dinar de germanor. Abans, a primera hora del matí, el Club Ciclista Palau va organitzar -junt amb el Patronat- una bicicletada popular que va aplegar una cinquantena de persones que van sortir amb les seves bicicletes tot i la pluja caiguda hores abans.

 

Malgrat que el diumenge va ser el dia més farcit d’actes, les Festes van arrencar, però, dissabte a la tarda, amb el Festival de Sant Isidre que va representar  Farrigo-Farrago al Teatre de la Vila. El públic, que gairebé va omplir la sala, va gaudir amb els gags inspirats en contes infantils que van dur a l’escenari els membres de Farrigo-Farrago.

 Imatges relacionades

 • Desfilada de carrosses

  Desfilada de carrosses

 • Els més menuts també van participar en la desfilada

  Els més menuts també van participar en la desfilada

 • L'alcaldessa Teresa Padrós va lliurar una placa al president honorari del Patronat de Sant Isidre, Josep Cuyàs, pels 30 anys de l'entitat

  L'alcaldessa Teresa Padrós va lliurar una placa al president honorari del Patronat de Sant Isidre, Josep Cuyàs, pels 30 anys de l'entitat

 • Un moment del ball de gitanes

  Un moment del ball de gitanes

 • Tots els animals participants van ser beneïts per Mossén Prakash

  Tots els animals participants van ser beneïts per Mossén Prakash

 • 140 balladors de les colles de ball de gitanes a la pista

  140 balladors de les colles de ball de gitanes a la pista

 • Ballada de sardanes

  Ballada de sardanes

 • També van participar moltes persones a cavall

  També van participar moltes persones a cavall