Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dilluns, 24 de setembre

L’Ajuntament promou el teixit industrial de la vila al Saló Internacional de la Logística i la Manutenció

17 de juny de 2013Palau-solità i Plegamans i 4 ajuntaments més es presenten al SIL 2013 integrats en la iniciativa ‘Eix de la Riera de Caldes’

 

Els ajuntaments de Palau-solità i Plegamans, la Llagosta, Polinyà, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat promouen el teixit industrial dels 5 municipis al Saló Internacional de la Logística i la Manutenció (SIL 2013), que se celebra a Fira de Barcelona del 18 al 20 de juny. Ho fan mitjançant una iniciativa conjunta que han anomenat Eix de la Riera de Caldes, present al SIL 2013 amb estand propi, al recinte firal de Montjuïc, palau 8, sala EU Core Net Cities. L’Eix de la Riera de Caldes té un espai també a l’estand de la Diputació de Barcelona. S’ha creat, a més a més, el web www.eixrieradecaldes.com com a portal fix per potenciar i fer créixer el projecte.

 

Joan Segrelles, Tinent d’Alcaldia d’Economia i Règim Intern i regidor d’Indústria de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, subratlla “la importància de ser presents en un saló com aquest per al desenvolupament industrial i econòmic, ja que hi acudeixen empresaris i professionals provinents d’arreu del món”. En paral·lel, Segrelles posa l’accent “en la molt rellevant col·laboració entre els diferents municipis que uneixen forces en la iniciativa Eix de la Riera de Caldes, com a estratègia per donar a conèixer el teixit industrial de la zona i les seves potencialitats”. Segrelles afegeix que “cal apostar per ser en aquests fòrums internacionals per potenciar les nostres empreses, cosa que a la llarga significa crear més llocs de treball”.

 

L’Eix de la Riera de Caldes és un projecte cooperatiu de desenvolupament econòmic local participat pels municipis de la Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat, que compta amb el suport dels agents socials i les empreses més emblemàtiques del territori. Aquesta àrea, que geogràficament inclou també els municipis de Caldes de Montbui i Sant Feliu de Codines, se situa al mig de la divisió administrativa entre les dues comarques vallesanes, occidental i oriental, i constitueix un eix essencial de comunicacions entre els dos Vallès, amb l’àrea metropolitana de Barcelona i amb la resta de comarques catalanes.

 

Aquesta situació estratègica comporta l'existència d'una important concentració d’activitats industrials a la zona que alhora ha afavorit l’evolució demogràfica i ocupacional dels municipis de l’eix. La potència i la capacitat de desenvolupament del teixit empresarial d'aquest territori es posen de manifest si considerem que s'hi comptabilitzen més de 93.000 habitants, s’hi localitzen 45.000 llocs de treball i 28 polígons d’activitat econòmica amb més de 1.500 empreses industrials.

 Imatges relacionades

  • Vista parcial del polígon industrial Riera de Caldes, al terme municipal de Palau-solità i Plegamans

    Vista parcial del polígon industrial Riera de Caldes, al terme municipal de Palau-solità i Plegamans

Enllaços relacionats